Actualitate

OFICIAL – Giroc, Dumbrăvița, Moșnița Nouă și Ghiroda intră în carantină

Patru localități din județul Timiș vor intra în carantină pentru 14 zile! Este vorba despre Dumbrăvița, Ghiroda (fără Giarmata Vii), Giroc și Moșnița Nouă (inclusiv Moșnița Nouă și Albina). Șeful DSU, Raed Arafat, va decide data și ora de la care vor intra în vigoare restricțiile de deplasare.

UPDATE – Măsura intră în vigoare în această noapte, de la ora 00.00.

În urma analizei DSP Timiș, propunerea de carantinare a celor patru localități a fost transmisă către Institutul Național de Sănătate Publică, care a dat aviz favorabil. A urmat o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în urma căreia a fost votată această decizie.

Urmează ca șeful DSU, Raed Arafat, să stabilească data și ora la care vor intra restricțiile în vigoare.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a emis hotărâri pentru carantinarea celor patru unități administrativ-teritoriale. Hotărârile vor fi transmise de urgență către Centrului Național de Coordonarea și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinelor șefului Departamentului pentru Situații de Urgență pentru instituirea carantinei în cele patru localități. Măsura de carantinare intră în vigoare de la data și ora prevăzută în Ordinul șefului DSU”, se arată în comunicatul Instituției Prefectului de Timiș.

În următoarele 14 zile, în aceste localități vor fi interzise evenimentele private, iar restaurantele, cafenelele (inclusiv terasele), sălile de jocuri, hotelurile, pensiunile, cinematografele se vor închide. Vor putea participa la slujbele religioase doar opt persoane. Cursurile se vor desfășura online. Masca este obligatorie în toate spațiile publice.

Între orele 22:00 – 05:00, circulația va fi permisă pentru persoanele care desfășoară activități în domenii precum ordinea publică, securitate, sanitară, asistență și protecție socială, unitate publică sau comunicații.

Pentru ieșirea din localitate, în scop profesional sau nu, va fi necesară prezentarea unui document valabil (carnet de elev/student, legitimație sau adeverință de la locul de muncă sau declarația pe propria răspundere pentru justificarea deplasării). De asemenea, regula se aplică și persoanelor care nu locuiesc în localitățile carantinate, dar se deplasează în ele în scop profesional sau alt motiv justificat.

Descărcați de AICI modelul de declarație pe propria răspundere.

2 Comentarii

  1. Pingback: DOCUMENT - Descărcați de aici modelul de declarație pe proprie răspundere – Jurnalul de Timiș

  2. Pingback: OFICIAL - Giroc, Dumbrăvița, Moșnița Nouă și Ghiroda intră în carantină în această noapte – Jurnalul de Timiș

Lasă un comentariu