Actualitate, Politică

OFICIAL – Florin Cîțu este premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat în această seară pe Florin Cîțu pentru funcția de premier al României. Va avea 10 zile la dispoziție pentru formarea noului executiv.

Liderii coaliției de centru-dreapta (PNL, USR PLUS și UDMR) au participat astăzi la consultările de la Cotroceni cu președintele României, unde l-au propus pe Florin Cîțu în funcția de prim-ministru. Cu o seară în urmă, liderii coaliției au semnat un acord prin care îl vor susține pe Cîțu.

O coaliție formată din PNL, USR PLUS și UDMR a fost formalizată și a dovedit deja majoritatea în Parlamentul României. Astăzi, cu ocazia consultărilor, s-au prezentat împreună și au propus un candidat pentru poziția de prim-ministru. Luând în considerare, am decis să-l desemnez pe Florin Cîțu pentru poziția de premier al României” a declarat președintele Klaus Iohannis

Premierul desemnat a avut și el o scurtă declarație, în care le-a transmis românilor că va face tot ceea ce este posibil pentru a trece prin criza economică și cea sanitară.

Vă mulțumesc pentru încredere. Vreau să-i asigur pe români că îmi dau seama prin ce trece România. Garantez că voi face tot ce este posibil pentru a avea o guvernare stabilită și de lungă durată. România trebuie să treacă prin această perioadă de criză dublă: economică și sanitară. Vom face tot posibilul. Vin în fața dumneavostră cu o echipă de profesioniști. În același timp, fiecare minister și fiecare ministru va avea obiective clare pentru a asigura că obiectivele vor fi duse la împlinire”, a spus Cîțu.

Lasă un comentariu