Actualitate, Administrație

Nouă milioane de lei din fondul de rezervă al guvernului pentru COLTERM

Guvernul României va acorda cele 9 milioane de lei pentru Colterm solicitate de Primăria Timișoara. Banii provin din fondul de rezervă al executivului.

Datoriile Colterm-ului puteau să-i lase pe timișoreni fără apă și căldură în această săptămână, din cauza neînțelegerilor cu furnizorul de gaz. Până la urmă, a fost semnată un contract până pe 25 decembrie, cu opțiunea de prelungire până pe 10 ianuarie, în cazul în care va mai fi efectuată o plată.

Societatea de termoficare din Timișoara va beneficia de 9 milioane de lei acordate din fondul de rezervă al guvernului.  Anunțul a fost făcut de primarul Dominic Fritz, susținând că societatea de termoficare va putea livra agentul termic pentru următoarele săptămâni.

Mă bucur că memoriile trimise la Guvern și discuțiile mele cu ministrul de finanțe, Florin Cîțu, au avut rezultate. Vom primi 9 milioane de lei din fondul de rezervă pentru COLTERM. Mulțumesc Guvernului și tuturor celor care ne-au susținut în demersurile noastre în ultimele săptămâni, de la Prefectură, la Consiliul Județean și Secretarul de Stat din Ministerul Dezvoltării, Cătălin Iapă. Banii vor ajuta COLTERM să cumpere materie primă ca să putem asigura apă caldă și căldură pentru timișoreni în următoarele săptămâni”, a declarat Dominic Fritz.

Chiar și cu acești bani, Fritz atenționează că problemele nu au dispărut, la Colterm fiind nevoie de o restructurare financiară.

Dar asta nu înseamnă că ne culcăm pe o ureche. COLTERM are nevoie de restructurare financiară, de redresare și de eficientizare și procesul acesta a început deja. Deși administrația mea nu a creat situația critică în care a ajuns compania, avem răspunderea să ne asigurăm că timișorenii nu vor suporta, ei, consecințele. Și avem obligația să vorbim deschis despre acest elefant din cameră și să lucrăm la un plan pe termen lung care să transforme COLTERM într-o companie sănătoasă”, a mai spus primarul Timișoarei.

Cu câteva minute înainte de comunicatul primarului, președintele Consiliului Județean Timiș, anunța pe Facebook că Timișoara va primii cele nouă milioane de la guvern.

Guvernul României a aprobat un ajutor de 9 milioane de lei din fondul de rezervă bugetară a Guvernului pentru termoficarea din municipiul Timișoara. Am purtat mai multe discuții cu reprezentanții Ministerului Dezvoltării și am reușit să conving autoritățile centrale că societatea de termoficare și Primăria Timișoara sunt într-o situație limită în care au nevoie de ajutor. Sper că Primăria Timișoara are soluții pentru viitor și va lua măsurile care se impun pentru evitarea unei situații care să pună din nou sub semnul întrebării încălzirea populației”, a declarat Nica.

Lasă un comentariu