Actualitate

Nicolae Robu a avut COVID-19. „M-am infectat în ultimele zile ale mandatului. Asta așa, să nu plec cu mâna goală”. Cum se simte fostul primar

Nicolae Robu a fost, la începutul lunii noiembrie, diagnosticat cu virusul SARS-CoV-2. Fostul edil a ales să se trateze acasă, având simptome ușoare ale bolii. M-am infectat în ultimele zile ale mandatului. Asta așa, să nu plec cu mâna goală”, spune Robu.

Atât Robu cât și soția au fost confirmați pozitivi, însă cea din urmă a fost asimptomatică, în timp ce simptomele fostului primar au fost tuse seacă și febră.

N-am ajuns bine liber de responsabilități publice, după mai bine de 30 de ani de continuitate pe astfel de poziții -începând cu cea de Prorector, dobândită la începutul anului 1990-, că… am dat în COVID! N-am încasat afurisitul virus SarsCov2 în precampanie, în campanie, în exercițiul de Primar de la începutul pandemiei până spre finalul mandatului, când intram zilnic în contact cu o mulțime de lume, la Primărie, pe stradă, la cumpărături etc, ei bine, l-am încasat, nu știu cum -am anumite presupuneri, doar- în una din ultimele zile de mandat. Asta așa, ca să nu plec “cu mâna goală”, nu?!”, a scris Robu pe pagina de Facebook.

Concret, fostul primar a prezentat primele simptome la câteva zile de la predarea mandatului, având tuse seacă. După câteva zile a apărut și febra, iar tusea s-a agravat. Din această cauză, Robu a apelat la medicul de familie, după care s-a testat, împreună cu soția. Au fost confirmați pozitivi.

Ei, marți, în 03.11, seara, am început să tușesc sec. Miercuri dimineața, mi-am ținut cursul la UPT -online- și până la prânz am fost ok. Apoi, am tușit tot mai rău, astfel că am plecat de la birou acasă și, fără a bănui că am covid, dimpotrivă, convins că e o simplă răceală -deși eu ff rar am răcit-, din precauție, m-am autoizolat, atât eu, cât și soția, care n-a avut nici cea mai mică problemă. Zilele următoare făcând și febră și tușind rău, am luat legătura cu medicul de familie și apoi m-am testat. Rezultatul, surprinzător și… deloc confortabil, recunosc: POZITIV. Surprinzător pt că, lăsând la o parte tusea seacă extrem de neplăcută și febra care dădea înapoi imediat la algocalmin, starea mea generală era bună, tonusul îmi era bun. Am preferat să rămân pt tratament la domiciliu. Din fericire, soția, care, evident, s-a contaminat și ea, a fost permanent asimptomatică și a putut să-mi poarte de grijă”, a povestit Robu.

Nicolae Robu a explicat că dintr-o „precauție exagerată”, a stat în izolare până acum, urmând ca astăzi să iasă din cază. A ținut să le mulțumească cadrelor medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara pentru tratamentul prescris.

Nu mi-a fost ușor, nu ne-a fost ușor, mai bine zis, dar… a trecut. Încă n-am ieșit din casă, am mai adăugat noi, peste ce ni s-a spus, din precauție sigur exagerată, câteva zile de stat în izolare, dar, vom ieși începând de astăzi. Mulțumesc din suflet Managerului Spitalului “Victor Babeș”, Prof.univ.dr. Cristian Oancea, Prorector al UMFVB, Directorului Medical, Conf.univ.dr. Diana Manolescu și, desigur, excepționalului nostru medic, Doctor Virgil Musta, pt tratamentul prescris și grija purtată. Grație lor și Celui de Sus, am trecut cu bine și peste această încercare deloc ușoară”, a mai scris Robu.

În finalul mesajului, Robu le amintește oamenilor că „nu este de joacă” cu acest virus și le recomandă să se protejeze cât de bine se poate.

Concluzie: AVEȚI GRIJĂ DE DV! Chiar nu e de joacă! Nu luați în seamă aberațiile cum că covid19 ar fi o simplă gripă, o gripă ca oricare alta! Desigur, măsurile de stopare / limitare a răspândirii bolii trebuie luate cu cap, cu sânge rece, nicidecum de-a valma, în disperare! Dar, dincolo de măsurile impuse de autorități, cel mai important este ca fiecare dintre noi să ne purtăm de grijă, să ne purtăm de grijă gândindu-ne în egală măsură la noi înșine și la semenii noștri! Să nu scăpăm din vedere că oricare dintre noi putem fi infectați asimptomatic și că în egală măsură fiecare dintre cei cu care interacționăm poate fi infectat asimptomatic, la rându-i! Mergem înainte!”, conchide Robu.

Lasă un comentariu