Administrație, Politică

Negocierile dintre USR-PLUS și PNL rămân în impas. Alin Nica: Am decis să amân alegerile vicepreședinților CJ Timiș și să mai acord o șansă alianței între cele două partide. Cum a reacționat Cristian Moș, președintele USR Timiș

Vreau să mai acord încă o șansă alianței dintre partidele noastre” spune Alin Nica, președintele CJT, după ce a anunțat că a amânat procedura pentru alegerea celor doi vicepreședinți ai instituției. Cristian Moș, președinte USR Timiș și consilier județean, a declarat că reprezentanții USR-PLUS doreau să voteze vicepreședinții stabiliți în urma negocierilor.

Inițial, în urmă cu o săptămână, Alin Nica spunea că va propune alegerea celor doi vicepreședinți ai CJT în ședința de miercuri, 25 de noiembrie. Astăzi, la ora 14, înainte de începerea ședinței, liderul PNL a publicat un video pe Facebook în care explica că a avut o întâlnire cu liderul USR Timiș, Cristian Moș, în urma căreia a luat decizia de a amâna alegerile, pentru a mai acorda o șansă alianței dintre PNL și USR-PLUS.

„În urma întâlnirii de astăzi cu Cristian Moș, președintele USR Timiș, am hotărât să mai acord o șansă alianței dintre partidele noastre și să amân alegerea vicepreședinților la Consiliul Județean pentru ca USR Timiș să rezolve problemele semnalate în județ. Nu voi propune și nu vom vota astăzi la Consiliul Județean vicepreședintele PNL, ca să oferim, încă o dată, timp și o mână de ajutor posibililor noștri parteneri care au dificultăți de gestionare a organizațiilor din teritoriu. Așa cum am declarat în toată această perioadă, îmi doresc un parteneriat stabil, pe termen lung. Noi am dat dovadă de fair-play când am votat în Consiliul Local viceprimarul Alianței USR PLUS, pe domnul Lațcău. Așteptăm un semn din partea partenerilor noștri de negocieri iar dacă vor reuși să își rezolve problemele din teritoriu, vom convoca ședința de Consiliu pentru alegerea vicepreședinților, USR-PLUS și PNL”, a declarat Alin Nica.

Pe de altă parte, după ce Nica a spus că votul va fi anulat, președintele USR Timiș, Cristian Moș, a explicat că reprezentanții USR-PLUS ar fi votat cei doi vicepreședinți propuși, urmând ca vineri să se lămurească situația viceprimarului PNL de la Timișoara.

Chiar dacă avem două persoane care nu sunt prezente aici, pentru a vota, USR-PLUS era pregătit astăzi să vină și să voteze vicepreședinții CJT, iar vineri, Dominic Fritz, primarul Timișoarei, dorea să pună pe ordinea de zi votarea viceprimarului PNL” a declarat Moș.

Lasă un comentariu