Actualitate, Cultură

Muzeul de Artă Timișoara a devenit oficial muzeu de importanță națională și a fost redenumit!

În data de 11 decembrie s-a aprobat Hotărârea de Guvern prin care Muzeul de Artă din Timișoara își schimbă denumirea și devine muzeu de importanță națională.

Astfel, muzeul din orașul de pe Bega își va schimba titulatura și se va numi Muzeul Național de Artă Timișoara.

Această modificare va avea un efect important asupra calității expozițiilor și va crește, totodată, interesul față de muzeul timișorean odată cu dobândirea rangului superior.

Astfel că iubitorii de artă din Timișoara se vor putea bucura în viitor de expoziții naționale și universale deosebite, atent selectate, în plus față de cele care se află permanent la acezt muzeu, în colecțiile Muzeului de Artă Timișoara, Pictură veche bănățeană, Icoane bănățene, Artă modernă românească, Corneliu Baba, Artă Europeană.

Ludovic Orban, fostul premier la Romaniei, anunța schimbarea încă din data de 4 decemrbie.

”Sunt încântat să aflu că Muzeul de Artă Timișoara a fost recunoscut ca muzeu de importanță națională și că va primi titlul de Muzeul Național de Artă Timișoara! Este un moment deosebit de important pentru echipa care a construit dosarul, pentru toți colegii care au contribuit la acest succes. Patrimoniul și expozițiile urmează să intre în circuitul național și să devină astfel mult mai cunoscute și apreciate de specialiști și de publicul larg din România și din întreaga lume”, a declarat prof. univ. dr. Victor Neumann, directorul muzeului.

Lasă un comentariu