Actualitate

Membrii USR confirmă: Ana Munteanu a fost însoțită de șefi ai partidului la flagrantul din restaurant

Descinderea făcută de consilierul local USR Ana Munteanu cu jandarmii, în carantină, în restaurantul Del Corso din Timișoara s-ar fi făcut cu chiar cu membrii din conducerea USR . Acuzația este făcută de câțiva membri din Timiș ai partidului. Aceștia au sesizat și Biroul Național al USR. Președintele USR Timiș nu a infirmat informația.

Vă reamintim, tânăra consilieră „a descins” cu jandarmii, în martie, la restaurantul unui hotel din Timișoara. A explicat că a vrut să arate că patronul, omul de afaceri Dan Dinu, care ceruse renegocierea chiriei pentru un alt spațiu închiriat de la primărie, nu respectă restricțiile în pandemie și carantină. Prietenii de pe Facebook ai tinerei Munteanu s-au întrebat în ce calitate a mers aceasta cu jandarmii, iar ea a replicat că a folosit legitimația de consilier local.

Povestea scandalului provocat de Ana Munteanu nu se încheie odată cu suspendarea acesteia pentru un an din partid, dar nici cu sancțiunea primită în Consiliul Local Timișoara.

De data aceasta, a ieșit în spațiul public o altă informație. Unii membri de partid acuză un adevărat flagrant acolo și spun că acei clienți din restaurant ar fi colegi de-ai lor din USR.

„Am aflat cu stupoare că unii din figuranții care au participat la flagrantul consilierului local Ana Munteanu au fost chiar membrii din Biroului Județean USR Timiș. Nu doar atât, dar ei au și participat ulterior la judecarea sesizării inițiate de noi pe evenimentele petrecute după descindere. Câtă încredere mai pot avea membrii simpli în aleșii lor din Biroul Județean în acest moment, dacă aceștia au luat parte la acțiuni nestatutare, care au dăunat imaginii USR și mai apoi s-a încercat să se acopere fapta”, a scris un membru pe un grup de Facebook al USR Timiș.

Totodată, oamenii spun că au făcut o plângere la conducerea partidului, dar pentru că nu au primit răspuns au decis să o trimită și către Biroul Național.

Postarea de pe grupul USR a stârnit o sumedenie de comentarii, printre care și un răspuns al șefului USR Timiș, Cristian Moș, după o reuniune a biroului județean.

„Termenul statutar pentru redactarea motivării sancționării pârâtei este de 30 de zile calendaristice. BJ Timiș va pune la dispoziția petenților motivarea cât de curând posibil. Nu toți membrii BJ Timiș au participat la votul din care a rezultat sancțiunea dispusă. Votul a fost statutar și în cvorum. Astfel de postări care vor face inevitabil deliciul presei și al oponenților politici sunt exact lucrul pe care ar trebui să-l evităm ca membri responsabili. Încurajăm utilizarea căilor statutare și a dialogului direct, metode care au o probabilitate mult mai mică de a genera daune pentru organizație”, a comunicat Cristian Moș.

Lasă un comentariu