Actualitate

În două luni vom avea Poliția Animalelor. Ministrul Vela a vorbit despre asta la Timișoara

Guvernul României a dat undă verde pentru înființarea Poliției Animalelor, anunțată de ministrul de Interne, Marcel Vela, cu câteva luni în urmă. Aflat în vizită la Timișoara, acesta a explicat cum va funcționa.

Proiectul a fost aprobat prin intermediul unei ordonanțe de urgență care a fost emisă miercuri seara.

Un OUG a aprobat înființarea Polițieii Animalelor, un proiect care a fost supus la multe dezbateri. Am discutat cu foarte mulți specialiști din acest domeniu. Am discutat cu angajați ai afacerilor internet care sunt detașați la reprezentanțele noastre diplomatice din alte state pentru a căuta, a analiza tot ceea ce există la această ora în alte legislații și să putem produce și implementa acest proiect, adoptat de o Ordonanța de Urgență foarte importantă: Poliția Animalelor” a declarat Marcel Vela.

În două luni o să devină funcțională, spune Vela. Instituția va avea 488 de angajați și 88 de medici veterinari și va fi prezentă în toate județele din țară. Pe lângă, instituțiile vor fi dotate cu autoutilitare, pentru intervenția cât mai rapidă acolo unde este nevoie să fie salvat un animal.

60 de zile este termenul de implementare, angajare, de organizare de concursuri, acestea fiind operaționale în toată țara” a mai spus ministrul Afacerilor Interne.

Vizita ministrului Vela face parte dintr-o deplasare la care au mai participat și ministrul Sănătății și ministrul Dezvoltării, pentru a analiza, împreună cu autoritățile locale și cadre medicale, situația bolnavilor de COVID-19.

Lasă un comentariu