Politică

Mai bine la guvern: Cătălin Iapă, fostul consilier al lui Nicolae Robu, renunță la funcția din Consiliul Local Timișoara. Rămâne secretar de stat

Cătălin Iapă a ales să rămână secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, în detrimentul mandatului câștigat la Consiliul Local Timișoara, din partea PNL. Decizia vine după mai multe zile de reflecții asupra deciziei. „Pot face lucruri bune în continuare pentru Timișoara și județul Timiș”, susține Iapă.

Fostul consilier al primarului Robu, care a fost al doilea pe listele PNL pentru CL Timiș, a spus că cele două funcții sunt incompatibile, iar astfel a fost nevoit să aleagă, anunțând decizia pe o rețea de socializare.

Nu pot ocupa în același timp și poziția de consilier local și pe cea de secretar de stat, cele 2 funcții fiind incompatibile. În ultimele zece zile am pus în balanță cele 2 opțiuni și am discutat cu destul de mulți dintre dumneavoastră, cu cei din familie, cu apropiații, în mod special cu colegii din PNL, cu Alin Nica, dar și cu domnul prim-ministru Ludovic Orban. Am luat decizia de a continua drumul început în 15 ianuarie – acela de a mă implica în continuare pentru comunitate din poziția de secretar de stat, membru al Guvernului Orban. Consider că din această poziție, pe lângă onorarea atribuțiilor specifice din minister și din Guvern, pot face multe lucruri bune în continuare pentru Timișoara și pentru județul Timiș”, a scris Iapă.

Locul vacant din consiliu va fi luat de către Cosmin Tabăra, care se alătură celorlalți opt consilieri locali din partea PNL. În mandatul 2020-2024, lista consilierilor locali din partea liberalilor este următoarea: Dan Diaconu, Cosmin Tabăra Raul Ambruș, Simion Moșiu, Lorenzo Barabas, Adrian Lulciuc, Ștefan Sandu, Daniela Mariș, Lucian Căldăraru.

Lasă un comentariu