Administrație, Politică

Ludovic Orban demisionează din funcția de prim-ministru! Posibilele propuneri

Ludovic Orban demisionează din funcția de prim-ministru! Informația venită pe surse în urmă cu câteva ore a fost confirmată de către liderul PNL. Până la formarea unui nou executiv, președintele Klaus Iohannis va decide un înlocuitor care să asigure interimatul.

Anunțul vine în urma întâlnirii pe care Orban a avut-o cu președintele Klaus Iohannis, în cursul zilei de astăzi, 7 decembrie. Șeful statului i-a transmis că nu va fi nominalizat pentru funcția de prim-ministru și i-ar fi reproșat modul în care a gestionat pandemia și comunicarea din ultimele luni, lucru reflectat în scorul de la alegerile parlamentare din 6 decembrie, unde Partidul Național Liberal a ieșit pe locul al doilea, obținând 25,18% din voturi.

„România are nevoie de un guvern responsabil, care să reprezinte voința cetățenilor români. Decizia mea este de a-mi depune mandatul. Îmi inchei mandatul de premier după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă. Românii, alături de ceilalți cetățeni ai lumii, s-au confruntat cu o pandemie și cu o criză economică fără precedent. Am încercat să îmi fac datoria față de Româniia și plec din funcția de premier cu conștiința datoriei împlinită. Obiectivul meu este de a forma o majoritate parlamentară fără PSD”, a declarat Ludovic Orban.

Mâine va avea loc o întâlnire între reprezentanții PNL și Klaus Iohannis, unde vor discuta despre rezultatul alegerilor și viitorul guvern. Surse din rândul liberalilor vehiculează trei nume pentru preluarea funcției de prim-ministru: Nicolae Ciucă (ministrul Apărării), Florin Cîțu (ministrul Finanțelor) și Ilie Bolojan (președintele Consiliului Județean Bihor), relatează G4media.ro

sursă foto: dw.com

Lasă un comentariu