Cultură

Lucian Vărșăndan a revenit la conducerea Teatrului German din Timișoara

Lucian Vărșăndan revine în funcția din care a fost înlăturat în urmă cu trei ani, după trei ani de procese împotriva fostei administrații. Proiectul de management prezentat de noul director al Teatrului German de Stat a obținut nota 9,52 la concurs.

Primarul Dominic Fritz a semnat noul contract prin care Lucian Vărșăndan (re)devine directorul Teatrului German de Stat.

Am semnat cu mare ușurare și speranță astăzi noul contract al lui Lucian Vărșăndan, care revine, astfel, la conducerea Teatrului German de Stat din Timișoara. A luptat trei ani în justiție împotriva unei nedreptăți comise de fosta administrație. Lucian Vărșăndan lucrează la Teatrul German din 1999 și a devenit director al acestei instituții de cultură în 2007, la doar 31 de ani. A condus teatrul timp de 10 ani, după care brusc și fără niciun temei legal nu a mai fost considerat competent pentru poziția managerială pe care a ocupat-o în mod meritoriu”, a scris Dominic Fritz pe Facebook.

Vărșădan a fost înlăturat din funcție în anul 2017, chiar dacă proiectul său de management de la acel moment a fost evaluat cu nota 9,88. O comisie din cadrul Primăriei Timișoara a stabilit atunci că nu are studiile necesare pentru a conduce instituția culturală.

În urma deciziei, Lucian Vărșăndan a atacat decizia în instanță, iar după trei ani a câștigat procesul. Primarul Fritz a decis să nu conteste în instanța decizia luată de magistrați. Profesionalismul lui a fost recunoscut public în 2018, după ce a  fost eliminat din concurs, prin decernarea premiului pentru teatru al Radio România Cultural. Colegii săi l-au dorit înapoi, timișorenii l-au dorit înapoi, iar, în final, instanța a decis că trebuie să continue procedura de evaluare ca să se întoarcă în funcție. Mă bucur că eu sunt cel care azi a semnat această întoarcere la normalitate pentru că îl apreciez mult. L-am asigurat că Teatrul German va găsi întotdeauna un sprijin în Primăria Timișoara”, a mai scris Fritz.

Lasă un comentariu