Actualitate

Locatarii blocului evacuat din Calea Șagului s-au întors la locuințele lor

După ce au petrecut o noapte la rude, prieteni sau o pensiune, locatarii blocului evacuat din Calea Șagului s-au putut întoarce acasă.

În această dimineață, pompierii au verificat dacă mai pot fi detectate substanțe toxice, în contextul în care imobilul a fost aerisit. Rezultatele testelor efectuate de echipajul CBRN în scara blocului și spațiul comercial de la parter au fost negative.

O parte dintre locatari s-au întors acasă în jurul orei 08.00. Autoritățile le-au recomandat să își ventileze locuințele.

Marți seara, pompierii au evacuat aproximativ 70 de persoane dintr-un bloc din Calea Șagului, deoarece locatarii au sesizat un miros înțepător. Cercetările au arătat că s-a efectuat dezinsecția la o societate comercială situată la parter.

ISU Timiș a trimis la fața locului pompieri, dar și un echipaj CBRN, care a detectat prezența substanței toxice CY10. Ca urmare, blocul a fost aerisit toată noaptea, locatarii fiind nevoiți să petreacă noaptea la rude, prieteni sau o pensiune pusă la dispoziție.

Lasă un comentariu