Lifestyle

LIFESTYLE | Beneficiile unui stil de viață sănătos

Ce este un stil de viață sănătos? De ce să-l adoptăm?

Mulți dintre noi asociem un stil de viață sănătos cu o dietă pentru a pierde kilogramele în plus. Cu siguranță, te va ajuta să slăbești, însă o viață sănătoasă și echilibrată implică mult mai multe.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) definește un astfel de trai ca fiind o „stare de bunăstare fizică, mentală și socială completă, nu doar absența bolii”. Astfel, un stil de viață sănătos este un cumul de mai mulți factori: de la sănătatea corpului fizic, la cea psihică, emoțională, spirituală, relațională și financiară.

Beneficiile unui stil de viață sănătos sunt nenumerate, dintre cele mai importante fiind: te simți foarte bine, ai mai multă energie, capacitatea de concentrare crește, iar riscul de îmbolnăvire scade.

Nu putem spune că un beneficiu este mai important ca celălalt, însă, fără ajutorul unei alimentații echilibrate, sănătoase și suficiente ore de somn nu se poate face nimic.

Ceea ce punem în farfurie reprezintă alegerea personală a fiecăruia dintre noi, de aceea sfatul meu este acela de a ține seama de câteva aspecte care ne pot ajuta în păstrarea unui stil de viață sănătos

  • respectarea celor trei mese principale ale zilei, fără a exclude micul dejun;
  • reducerea consumului de grăsimi: lactate, mezeluri, foietaje, dar și a consumului de dulciuri, sucuri, alimente cu conținut mare de zahăr;
  • evitarea alimentelor prăjite, în favoarea celor gătite la cuptor, fierte sau înăbușite;
  • consumul moderat de sare și condimente picante;
  • includerea în alimentația zilnică a fructelor și legumelor de sezon.

Nu uitați că un stil de viață sănătos poate fi ghidat de o minte sănătoasă și concentrată pe echilibru în tot ceea ce faceți.

*Articol scris de Ighor Jivcovici

Lasă un comentariu