Lifestyle

LIFESTYLE | Beneficiile oțetului din cidru de mere

Oțetul din cidru de mere este cunoscut ca un remediu pentru mai multe probleme: reglează nivelul de zahăr din sânge, ajută la pierderea din greutate sau ajută sistemul digestiv.

Oțetul din cidru de mere este practic cidru de mere supus fermentației. Prima etapă de fermentare are loc prin adăugarea drojdiei care transformă zaharurile din mere în alcool.

Ulterior, în prezența bacteriilor nou-formate (specia Acetobacter), alcoolul este transformat în acid acetic, principala substanță ce intră în compoziția oțetului din cidru. Întregul proces durează aproximativ 30 de zile.

Oțetul din cidru de mere nu se consumă niciodată ca atare, ci diluat într-un pahar cu apă sau altă băutură naturală, deoarece aciditatea ridicată poate avea reacții adverse precum arsuri pe gât sau, pe termen lung, dizolvarea smalțului.

Personal, prefer să pun o lingură dimineața pe stomacul gol într-un pahar cu 250-300 ml apă. Aceasta este rutina zi de zi, indiferent de ziua din săptămâna sau abordarea macronutrienților din ziua respectivă.

Totuși, dacă nu tolerați gustul pe care-l are, puteți adăuga alte ingrediente ca să îl beți mai ușor. Gustul puternic al oțetului poate fi mascat cu ajutorul unei lingurițe de miere sau alt îndulcitor natural cum ar fi: siropul de arțar, siropul de agave, de curmale, melasă etc.

Consumul oțetului din cidru de mere poate fi o modalitate simplă de a menține sub control nivelul zahărului din sânge, beneficiu demonstrat și susținut printr-o serie de studii.

Administrarea oțetului diluat înainte de culcare a arătat o scădere cu 4% a glicemiei a două zi, cu 34% după consumul a 50 de grame de pâine albă, iar în cazul persoanelor cu diabet de tip II, o îmbunătățire a sensibilității la insulină cuprinsă între 19%-34% în timpul unei mese bogate în carbohidrați.

Oțetul din cidru de mere este recomandat persoanelor care suferă de diabet sau doresc să mențină în limite normale nivelul glicemiei.

Oțetul din cidru de mere contribuie la instalarea senzației de sațietate, iar acest lucru poate determina un consum mai mic de calorii (cu până la 275) pe parcursul unei zile.

Un alt aspect ce recomandă oțetul din cidru în curele de slăbire se referă la efectul detoxifiant caracteristic și capacitatea de a contribui la eliminarea toxinelor din corp.

O lingură de oțet din cidru (aproximativ 15ml) nu conține carbohidrați și are un număr insignifiant de calorii, și anume 3, așadar produsul poate fi inclus în dieta alimentară zilnică fără teama că ar putea favoriza creșterea în greutate.

Mare atenție ca oțetul de mere să fie NEFILTRAT, pentru a beneficia pe deplin de beneficiile acestuia.

Lasă un comentariu