Administrație

Licitații demarate de fosta administrație, oprite de către Dominic Fritz, din motive financiare. Nicolae Robu: Îi mai las d-lui Primar Fritz timp să înțeleagă ce înseamnă să fii Primar al Timișoarei

Două licitații inițiate de fosta administrație condusă de Nicolae Robu au fost sistate de către noul primar, Dominic Fritz, motivând că nu sunt bani. Fostul edil a reacționat imediat, explicând că situația financiară este mai bună ca oricând.

În această dimineața, în timpul conferinței de presă săptămânale de la Primăria Timișoara, Dominic Fritz spunea că două licitații derulate de pe vremea administrației Robu au fost oprite, din motive financiare. Cele în cauză sunt pentru serviciul de curățenie din primărie, dar și parcarea supraetajată de pe Take Ionescu, valoarea totală a proiectului fiind de patru milioane de euro. Aceasta urma să aibă patru etaje și 140 de locuri, dar să conțină și spații verzi și birouri.

Am verificat toate procedurile de licitație care sunt în derulare. Am oprit două dintre ele deoarece nu dispunem de resursele financiare pentru a le da curs. Prima este despre externalizarea serviciilor de curățenie din Primăria Timișoara, fiind prevăzute 18 milioane de lei. Curățenia este asigurată în acest moment de către Colterm și Horticultură. Trebuie să analizăm care este soluția cea mai eficace pe care o putem și plăti, deoarece în situația actuală nu ne permitem un serviciu de 18 milioane. Cealaltă licititație este parcarea de la Multiplexity, acolo însă trebuie să clarificăm câteva lucruri, să știm exact cum poate fi finanțat” a declarat Dominic Fritz.

Fostul edil-șef al Timișoarei, Nicolae Robu, nu a ezitat să comenteze pe Facebook, unde a susținut că situația financiară a instituției pe care a condus-o timp de opt ani este mai bună ca oricând.

ÎN CAMPANIA ELECTORALĂ N-AU VORBIT DESPRE NICIUN OBIECTIV PE CARE VOR SĂ-L FACĂ ÎN ORAȘ, IAR ACUM, S-AU APUCAT SĂ OPREASCĂ ȘI INVESTIȚIILE PORNITE DE MINE!

Eu îi mai las d-lui Primar Fritz timp să înțeleagă ce înseamnă să fii Primar al Timișoarei. Nu l-am criticat cu nimic până acum, deși aș fi avut cu ce. Dar, dacă devine incorect la adresa mea, acreditând ideea că eu am lăsat dezastru în urmă, când de fapt SITUAȚIA FINANCIARĂ A PRIMĂRIEI ESTE MAI BUNĂ CA ÎN ORICE AN PE VREMEA ASTA, nu voi rămâne fără replică.

Înțeleg că se anulează licitația privind realizarea unei parcări multinivel pe Take Ionescu, în complexul Multiplexity, angajat prin dosarul de candidatură la titlul de capitală culturală europeană. E o mare eroare, iar a pretinde că nu există bani pt așa ceva arată o neînțelegere a funcționării unei instituții! Acei bani nu trebuie plătiți imediat, ci eșalonat în timp, pe parcursul câtorva ani, în ritmul avansării lucrărilor. Dar, cine să înțeleagă asta?! Dacă aș fi operat în aceeași logică, n-aveam nici jumătate din realizările pe care le-am lăsat în urmă!

În altă ordine de idei, desigur că este regretabil să existe facturi neînregistrate, indiferent de valoarea lor, dar asta n-are legătură cu Primarul, ci cu o eroare a unui funcționar. Dar să te plângi, să faci știre națională, că ai de plătit 153.000 lei când tu încasezi zilnic mai mult de-atât, iar în data de 10 a fiecărei luni încasezi în jur de 35 milioane lei -da, atât se încasează la Primăria Timișoara, în data de 10 a fiecărei luni!-, e chiar ridicol. Și are la origini cunoașterea personală limitată a d-lui Fritz în domeniu, limitată la gestiunea bugetului personal, de persoană fizică.” a fost reacția lui Robu.

Lasă un comentariu