Cultură

Lecția de istorie a revoluționarului Corneliu Vaida pentru ministrul Culturii: Lepa Bărbat NU a fost prima victimă a Revoluției din 1989!

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, anunța la Timișoara că viitorul Muzeu Național al Revoluției va purta numele primului erou căzut, Lepa Bărbat. Revoluționarul Corneliu N. Vaida atrage atenția că a fost comisă o eroare – prima victimă din Decembrie 1989 a fost Rozalia Popescu.

Aflat în vizită la Timișoara, ministrul Culturii declara ieri că muzeul care va amenajat în fosta garnizoană militară din centrul orașului va purta numele primului erou al Revoluției, Lepa Bărbat. Propunerea a venit din partea senatoarei PNL de Timiș Alina Ghiorghiu.

Muzeul va fi numit astfel deoarece Lepa Bărbat a fost primul erou al Revoluției, este un simbol local. Am obținut deja acordul familiei și sunt absolut onorați pentru că avem această inițiativă” declara Bogdan Gheorghiu ieri.

Conform revoluționarilor, Lepa Bărbat nu este primul martir căzut, ci Rozalia Popescu, călcată de un TAB în ziua de 17 Decembrie 1989. O spune revoluționarul Corneliu N. Vaida, care se afla la locul tragediei, fapt confirmat de istorici.

Doresc să vă informez , cu tot respectul, atât pe dumneavoastră cât și pe doamna Alina Gorghiu, că prima victima a Revoluției din 1989 se numește Rozalia Popescu, ea fiind calcată mortal de către un TAB în ziua de 17 Decembrie 1989 in jurul orelor prânzului, la aproximativ … trei(3!) metri in spatele meu!. Acest lucru este cunoscut, atestat de către istoricii specializați în istoria Revoluției române din 1989 și nu poate fi contestat de nimeni și nimic!
În concluzie, vă solicit o revizuire a faptelor care au dus la declarația dumneavoastră și la procedarea în consecință, pentru repararea erorii comise
” a transmis Corneliu Vaida.

Garnizoană militară din centrul orașului a trecut de la Ministerul Apărării la cel al Culturii în vara anului 2019. Urmează ca aici să fie amenajat muzeul dedicat evenimentelor din Decembrie 1989, însă lucrările necesare se vor desfășura pe parcursul mai multor ani.

Lasă un comentariu