Actualitate

Klaus Iohannis: Prelungim starea de alertă. Circulația pe timp de noapte va fi restricționată mai devreme

Starea de alertă va fi prelungită, iar circulația pe timp de noapte va fi restricționată mai devreme, anunță președintele Klaus Iohannis. „Nu avem în vedere un lockdown de Paști”, a completat șeful statului.

Klaus Iohannis a transmis aceste informații după o ședință de lucru la care au participat membri ai guvernului (printre care și premierul Florin Cîțu), dar și reprezentanți ai IGSU și INSP.

Vreau să atrag atenția totuși că cifrele din ultima săptămână privind evoluția pandemiei de COVID-19 este îngrijorătoare. Tendința de creștere este evidentă și de peste tot ni se spune că presiunea pe secțiile de ATI este tot mai mare. Haideți să nu irosim tot ceea ce am câștigat până acum prin campania de vaccinare, care merge foarte bine. S-au vaccinat până acum peste un milion de români, iar numărul dozelor administrate este în creștere. Numărul de centre crește de la o săptămână la alta, astfel încât să avem până la vară n nivel foarte bun de vaccinare.

Trebuie să avem grijă să nu ne înecăm la mal. Starea de alertă va fi prelungită, pe fondul numărului mare de îmbolnăviri. Restricțiile care sunt în vigoare vor fi păstrate, iar circulația pe timp de noapte, care este restricționată acum de la ora 23.00, va fi restricționată mai devreme, probabil de la ora 22.00.

La final, pot să vă spun foarte clar: dragi români, nu avem în vedere un lockdown de Paște”, a declarat Klaus Iohannis, președintele României.

Lasă un comentariu