Actualitate

Județul Timiș: Zeci de amenzi aplicate celor care nu poartă mască

Oamenii legii au realizat, în ultima perioadă, mai multe controale pentru a verifica dacă sunt respectate măsurile de prevenire împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2, iar în urma verificărilor, polițiștii au aplicat zeci de amenzi celor care nu au purtat masca.

Au fost verificate zonele aglomerate, aproape 100 de societăți comerciale, mijloace de transport în comun și mai multe locații. Pentru nerespectarea regulilor, polițiștii au aplicat amenzi în valoare de peste 25.000 de lei.

Conform Instituției Prefectului de Timiș, raziile au fost realizate de către polițiști de la IPJ Timiș, jandarmi, polițiști locali, dar și angajați de a Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș, Direcția de Sănătate Public și Protecția Consumatorului.

Au fost legitimați peste 900 de oameni, iar verificările au avut loc în 95 de societăți comerciale, 46 de restaurante și au fost aplicate 41 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, cu ocazia activităților desfășurate la nivelul județului Timiș, în data de 13 octombrie, au fost verificate 95 societăți comerciale. Nu au fost identificate societăți care nu respect măsurile de diminuare a impactului riscurilor Legea 55/2020, art. 5. Au mai fost verificate 78 de obiective, din care 46 restaurante, și alte locații, inclusiv vânzători/comercianți ambulanți. Au fost verificate 98 mijloace de transport persoane, din care 37 mijloace de transport în comun și au fost aplicate 41 sancțiuni contravenționale.Valoarea sancțiunilor contravenționale – 25.950 lei” anunță reprezentanții Prefectului de Timiș.

Lasă un comentariu