Administrație, Politică

Ioan Nasleu, directorul de la Piețe SA, riscă excluderea din PNL Timiș

După ce mesajul lui Ioan Nasleu a ajuns viral în mediul online, PNL Timiș a transmis, prin președintele interimar Alin Nica, că urmează analizarea conduitei lui Nasleu în cadrul Biroului Politic Județean. Nica a mai menționat că pentru o astfel de ieșire, statutul liberalilor prevede excluderea din partid, proces care va fi inițiat în cadrul următoarei ședințe.

Comunicatul PNL vine după ce liberalul Ioan Nasleu a avut o răbufnire pe pagina de Facebook, unde a avut un mesaj halucinant (cu tentă antisemită și xenofobă), vizând mai multe categorii: către susținătorii USR, către conducerea liberală și primarului ales al Timișoarei, Dominic Fritz.

PNL Timiș a transmis că se delimitează de mesajele lui Nasleu, acestea nu reprezintă pozițiile oficiale ale liberalilor. Mai mult, conduita fostului consilier al lui Nicolae Robu va fi analizată în cadrul BPJ, menționând că pentru astfel de ieșiri este prevăzută excluderea din partid, proces care va fi inițiat la următoarea ședință.

PNL Timiş se delimitează de declarațiile domnului Ionuț Nasleu și dezaprobă total atât limbajul, cât și ideile vehiculate de acesta. În calitate de om și președinte al PNL Timiș consider inacceptabilă ieșirea nervoasă a domnului Ionuț Nasleu în spațiul public online, motiv pentru care voi da curs propunerii colegilor liberali de a analiza conduita domnului Nasleu în prima ședință a Biroului Permanent Județean al PNL Timiș.
În conformitate cu statutul PNL, pentru astfel de declarații se prevede excluderea acestuia din partid, demersuri pe care le vom începe. Astfel de comportamente nu fac cinste nimănui. Pe viitor ne dorim și ne vom asigura ca imaginea și calitatea de liberal timișean să nu mai fie asociate cu asemenea conținut și vocabular.
Misiunea de curățare morală a partidului de astfel de persoane este una dintre prioritățile asumate de noua conducere a PNL Timiș, care este hotărâtă să acționeze și în cazul altor persoane care desconsideră valorile și principiile fundamentale ale Partidului Național Liberal
” a transmis Alin Nica, printr-un comunicat pe pagina PNL Timiș.

Ioan Nasleu nu se află la prima ieșire de genul respectiv. Acesta a reacționat și după alegerile locale din 27 septembrie, când a declarat că „homosexualii de la USR vor să pună la Piețe un pierzător de la Peciu”. La acel moment, PNL Timiș nu a reacționat în privința celor declarate de Nasleu.

2 Comentarii

  1. Formularea „…nu se află la prima ieșire de genul” nu este corectă! Eventual „…nu se află la prima ieșire de genul acesta” sau „…nu se află la prima ieșire de genul respectiv”. Nu v-au atras atentia sefii publicatiei?

  2. Pingback: Directorul de la Piețe SA, Ioan Nasleu, a fost exclus din PNL. Nasleu: Închin un pahar de vin pentru excluderea mea – Jurnalul de Timiș

Lasă un comentariu