Actualitate

Încă un focar de pestă porcină în județul Timiș

A fost depistat un nou focar de pestă porcină africană la nivelul județului Timiș. Analizele efectuate pe probele prelevate de la porcii mistreți din Fondul Cinegetic 24 Margina (care aparține de Direcția Silvică Timiș) au confirmat prezența virusului.

Autoritățile au anunțat că au stabilit zona afectată, reprezentând o rază de 13 km de la locul unde au fost găsite cadavrele infectate:

Zona afectată este formată din:

-zona infectata cu o raza de 8 km care cuprinde urmatoarele localități:

MARGINA, SINTEȘTI, ZORANI, GROȘI, NEMESESTI, BULZA, COȘTEIU DE SUS, COȘEVIȚA, HOMOJDIA, COȘAVA din județul Timiș și judetul Hunedoara cu localitățile HOLDEA, COSEȘTI, BAȘTEA

-zona tampon de înca 5 km în exteriorul zonei infectate care cuprinde următoarele localitați: ROMÂNEȘTI, CURTEA, BREAZOVA, BRĂNEȘTI, BĂTEȘTI, FĂGET, TEMEREȘTI, CRIVINA DE SUS, PIETROASA, FĂRĂSEȘTI, TOMEȘTI din județul Timiș, localitățile CAPÂLNAȘ, VALEA MARE, CĂPRIOARA, CUIAS, TOC, ILTEU din judetul Arad și localitățile SALCIVA, POJOGA, TISA, LASAU, FINTOAG, OHABA, LĂPUGIU DE JOS, LĂPUGIU DE SUS din judetul Hunedoara.

În zona afectată sunt incluse următoarele fonduri de vânătoare:

 FV 24 MARGINA, FV 23 FĂGET, FV 25 CURTEA, FV 26 POENI, FV 27 LUNCANI, FV 30 TRAIAN VUIA.

Tăierea și mișcarea animalelor în localitățile aflate în zona de infectare și zona tampon va fi interzisă timp de 7 zile.

„Precizăm că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic”, conchid reprezentanții Instituției Prefectului Timiș.

Lasă un comentariu