Actualitate

Încă o tragedie în sistemul medical din România! Trei pacienți au murit după o defecțiune tehnică. S-a deschis dosar penal!

Eveniment tragic la unitatea mobilă ATI de la Spitalul Victor Babeș din București. O defecțiune la instalați de oxigen a provocat moartea a trei pacienți, fiind salvați alți cinci, care au fost transferați la alte spitale.

Organele abilitate desfăşoară luni noaptea o anchetă la Spitalul „Victor Babeş” în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt care a provocat moartea a trei pacienţi.

„În această seară, în jurul orei 17,00, la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă amplasată de DSU în curtea Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş” – operaţională începând cu data de 10.09.2020 – a avut loc o avarie ale cărei cauze sunt investigate în acest moment. Din păcate, în ciuda eforturilor personalului medical, în urma acestui eveniment nefericit au decedat trei dintre cei opt pacienţi bolnavi de COVID-19 internaţi în Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă”, a menţionat sursa citată pentru Digi24.

Dintre cei cinci pacienţi care au scăpat cu viață, patru au fost transferaţi la alte spitale şi unul a fost relocat în secţia principală de Terapie Intensivă a Spitalului „Dr. Victor Babeş”, potrivit reprezentanților unității medicale.

Lasă un comentariu