Administrație

Fostul primar, supărat pe noua conducere. Nicolae Robu: Situația financiară pe care am lăsat-o este cea mai bună din ultimii mulți ani!

Dominic Fritz nu se poate plânge de „greaua moștenire”, spune fostul edil-șef, printr-o postare pe Facebook. Robu afirmă că situația financiară pe care a lăsat-o este cea mai bună din ultimii ani.

Totul a început în urmă cu câteva zile, când Fritz a vorbit despre problemele financiare de la Colterm. Robu a replicat abia astăzi, acuzându-i pe primarul Fritz și viceprimarul Lațcău de „incapacitate crasă”

Ce constat, cu gust amar, la o lună și jumătate după acel moment este că noul Primar și noul Viceprimar, în tot acest răstimp, fac dovadă de o incapacitate crasă de a face față unor funcții atât de grele și încearcă, dând dovadă de vicii mari de caracter, să și-o acopere împroșcând permanent cu noroi în munca mea și a sutelor de angajați ai Primăriei, aruncând în spațiul public minciuni nerușinate”, a scris Robu pe Facebook.

Fostul edil spune că noua administrație nu se poate plânge de ceea ce a găsit la primărie și afirmă, în stilul caracteristic (cu Caps Lock), că situația financiară este cea mai bună din ultimii ani:

O SPUN CU TOATĂ RĂSPUNDEREA: SITUAȚIA FINANCIARĂ PE CARE AM LĂSAT-O ESTE CEA MAI BUNĂ DIN ULTIMII MULȚI ANI DIN ACEEAȘI PERIOADĂ A ANULUI! DAR, TREBUIE SĂ ȘTII SĂ FII ORDONATOR DE CREDITE LA ACEST NIVEL DE PRIMĂRIA TIMIȘOARA!”, a mai afirmat Nicolae Robu.

Robu promite că va explica, pe larg, situația de la Colterm, după care a continuat să înșire câteva realizări pe care le-a avut cu STPT și SDM:

„Vă voi explica, în curând, cum stau lucrurile și la COLTERM! O fac numai și numai din respect pt dv., stimați timișoreni! Sunt extrem de ocupat cu ceea ce fac acum -și fac cu mare plăcere!-, greu îmi găsesc timp să comunic cu dv, dar, din respect pt dv, repet, dar și să nu las minciuna să ia locul adevărului cu privire la ce-am făcut eu pt oraș timp de 8 ani, cu atâta dăruire, dăruire de viață, până la urmă, găsesc soluții!
În încheiere, acum, ca să puteți face comparație, vă prezint ce-am moștenit și ce-am lăsat eu:

Ce-am moștenit:
La SDM:
pe 2012, pierderi de 2.7 milioane lei
La STPT:
datorie de 73.8 milioane lei (!!!) către ANAF, plus alte zeci de milioane lei restanță la plata subvenției

Ce-am lăsat în urmă-mi:
La SDM:
pe 2019, profit de 3.1 milioane lei, iar pe prima jumătate din 2020, profit de 2.4 milioane lei (plus stație de asfalt și o mulțime de alte noi dotări)
La STPT (RATT):
50 milioane lei (!!!) din cei 73.8 milioane datorie către ANAF plătiți, plus restanțele la subvenții plătite plus achitarea integrală a:

  • 30 autobuze
  • 50 troleibuze
  • 30 tramvaie
  • 20 minibuze
  • 7 vaporașe
  • 440 biciclete
  • 100 trotinete”, a conchis Robu.

2 Comentarii

  1. Pingback: Dominic Fritz anunță că Primăria Timișoara are datorii în valoare de peste 70 milioane lei, la o zi după ce Nicolae Robu spunea că a lăsat cea mai bună situație financiară din ultimii ani – Jurnalul de Timiș

  2. Pingback: Dominic Fritz anunță că Primăria Timișoara are datorii în valoare de peste 70 milioane lei, la o zi după ce Nicolae Robu spunea că a lăsat cea mai bună situație financiară din ultimii ani – Jurnalul de Timiș

Lasă un comentariu