Cultură

Fostul director al Teatrului German de Stat din Timișoara se poate întoarce în funcție. Lucian Vărșăndan a câștigat concursul cu nota 9,52

După ce a fost îndepărtat din funcția de director al Teatrului German din Timișoara de fosta administrație, în urmă cu trei ani, Lucian Vărșăndan a câștigat concursul, proiectul său obținând nota de 9,52.

Vărșăndan a câștigat procesul împotriva Primăriei Timișoara, după ce fosta administrație l-a îndepărtat din funcție, chiar dacă acesta obținuse nota 9,88 la proiectul de management depus în anul 2017. O comisie din cadrul PMT a stabilit că nu avea studiile necesare pentru a ocupa funcția de director, deși se afla la cârma Teatrului German încă din 2007.

Magistrații de la Tribunalul Timiș au anulat dispozițiile emise de Nicolae Robu, obligând primăria să reia procedurile și să analizeze dosarul candidatului în cauză. Primarul Dominic Fritz a declarat că instituția pe care o conduce nu va face recurs, explicând că „vom încheia procesul de evaluare început în 2017, motivând cum a dispus instanța”.

În urma analizei, comisia de evaluare a stabilit că proiectul de management depus de Lucian Vărșăndan merită nota 9,52 și l-a declarat admis. Mai este nevoie de o dispoziție din partea primarului Dominic Fritz pentru revenirea oficială în funcție.

Un comentariu

  1. Pingback: Lucian Vărșăndan a revenit la conducerea Teatrului German din Timișoara – Jurnalul de Timiș

Lasă un comentariu