Administrație, Politică

Florin Cîțu, Ministrul Finanțelor, la Timișoara: În 2021 nu vom crește taxele. Nici nu vom introduce altele

Aflat în vizită la Timișoara, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat că anul viitor nu vor fi majorate taxele. Nici nu vor fi introduse altele, promite ministrul.

Cîțu a explicat că programul de guvernare PNL se bazează pe investiții și dezvoltare, iar creșterea taxelor nu este o măsură necesară.

Partidul Național Liberal nu va introduce taxe anul viitor. Orice ar spune propaganda plătită a socialiștilor depsre noi, nu vom introduce taxe. Din contră! Am început anul cu eliminarea taxelor impuse de socialiști. Am eliminat supraaciza la carburant, iar astfel a scăzut prețul la combustibil. Am eliminat acea măsură nenorocită, supraimpozitarea contractelor part time, am eliminat TVA defalcat, o altă măsură nenorocită pe care Tudose care azi nu își mai aduce aminte de ea, a venit și ne-a băgat-o pe gât și a uitat acum de ea.Am oprit naționalizarea pilonului doi de pensie, am eliminat și Ordonanța 14, care era o măsură care a pus pe butuci sectoare întregi de economie. Toate aceste taxe le-am eliminat și am reușit ca într-o perioadă de criză economică generată de criza sanitară să avem venituri mai mari la buget decât anul trecut când erau introduse aceste taxe”, a spus Florin Cîțu.

Ministrul va popune reeșalonarea datoriei acumulate de mediul de afaceri, după întâlnirile pe care le-a avut cu mai mulți investitori.

După ce am discutat cu mediul de faceri, data limită pentru reeșalonarea datoriei acumulate, de la începutul stării de urgență și până pe 25 octombrie, era 15 decembrie. În ședința de guvern voi propune prelungirea până pe 15 ianuarie. Mediul de afaceri are nevoie de mai mult timp și vom cere prelungirea termenului”, a mai declarat ministrul Finanțelor.

Florin Cîu a vorbit și despre programul de guvernare al liberalilor, despre care a spus că se bazează pe dezvoltare prin investiții.

Programul nostru de guvernare este pe dezvoltare, investiții, nu creșteri de taxe. Bugetul din 2021 va fi construit ținând cont de planul național de dezvoltare și reconstrucție. Anul acesta primim deja cele trei miliarde de euro de la Comisia Europeană cu dobândă zero, bani care vor fi folosiți pentru decontarea măsurilor active. Viziunea PNL este strâns legată de fondurile europene. Bugetul de investiții va fi, pentru prima oară, construit pe două surse: fonduri europene și de stat”, a explicat Cîțu.

Lasă un comentariu