Politică

Florin Cîțu este propunerea PNL pentru funcția de prim-ministru. Orban: „România are nevoie de un premier cu credibilitate în fața partenerilor politici și europeni”

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, este propunerea PNL pentru funcția de premier al României. Conducerea liberalilor a validat în această seară nominalizarea. „Este nevoie de un partener cu credibilitate în fața partenerilor politici și europeni”, spune Ludovic Orban.

În procesul de vot a avut loc o singură obținere. De asemenea, liberalii îl vor susține pe Ludovic Orban, fostul premier și actualul lider al partidului, în funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Am convocat reuniunea Biroului Politic Național al PNL pentru a decide propunerea noastră pentru funcția de premier. Cu o singură abținere, propunerea noastră pentru funcția de prim-ministru este Florin Cîțu. De asemenea, am stabilit partenerii posibili pentru negocierea unei majorități parlamentare: Alianța USR PLUS și UDMR. Vom avea discuții și cu grupul minorităților. În urma ședinței am stabilit o echipă de negociere condusă de președintele partidului și premierul propus, alături de care să negociem programul și formula de guvern”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban.

Întrebat de cum a ajuns Cîțu să fie propunerea liberalilor, Orban a răspuns că este opțiunea președintelui Klaus Iohannis, explicând că „am scris fiecare separat propunerea de premier. Am scris același nume”. Fostul premier a completat că România are nevoie de un premier cu credibilitate în fața partenerilor politici și europeni.

Le mulțumesc colegilor din PNL pentru încredere, o asemenea nominalizare mă onorează. Dorim să formăm o majoritate cât mai repede”, a declarat, succint, Florin Cîțu.

Înaintea ședinței conducerii PNL, Orban a avut o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis în care i-a prezentat trei posibile nume pentru conducerea guvernului: Nicolae Ciucă, Florin Cîțu și Marcel Boloș. Sursele îl plasau pe actualul premier interimar în pole-position pentru obținerea nominalizării, vehiculându-se că era favoritul președintelui României.

Lasă un comentariu