Actualitate

Elevii nu se întorc fizic la școală 14 zile, în Timișoara și localitățile cu rata peste 6. Simulările pentru bac amânate

În toate localitățile din Timiș cu rata de infectare peste 6 la mia de locuitori se vor suspenda cursurile față în față timp de 14 zile. Conform IȘJ Timiș, școala se face doar online, în baza unui ordin comun din 6 martie. Simularea pentru Bacalaureat se amână în Timișoara, Giroc și Lovrin, dar se poate da în localitățile cu rata sub 6 la mie.

în cadrul ședinței de duminică, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Timiș au stabilit modul în care se vor desfășura orele în următoarea perioadă, în condițiile în care Timișoara, Dumbrăvița, Ghiroda, Moșnița Nouă și Giroc ies duminică noaptea din carantină, pentru că CJSU nu a reușit să prelungească măsura, neavând suficiente voturi. Toți elevii vor face doar ore online în continuare, în baza unui ordin comun din 6 martie.

„Unitățile de învățământ din localitățile cu incidența de infectare SARS-COV2 de peste 6 la mie vor suspenda cursurile față în față (nivel preșcolar, primar, gimnazial, liceal, profesional) pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 22 martie 2021, activitățile didactice urmând a se desfășura online, în baza Ordinului comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății nr. 3459 din 6 martie și a ROFUIP (art 9, alin 4) aprobat prin O.M.E.C. nr. 5447/2020, cu modificările și completările ulterioare. În cazul în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate scade sub 6/1.000 de locuitori, cursurile se vor desfășura conform scenariului 3 din O.M.E.C Nr. 3459/06.03.2021”, s-a decis în ședința IȘJ Timiș.

De asemenea, se amână simularea la liceele din Timișoara, Giroc și Lovrin care ar fi trebuit să aibă loc 22 martie pentru perioada 12-16 aprilie.

Se pot da simulări, luni, doar în localitățile cu rata de infectare cu Covid-19 mai mică de 6 cazuri la mia de locuitori, cum ar fi Făget, Lugoj, Sânnicolau Mare sau Jimbolia.

„Este permisă organizarea simulărilor examenelor naționale, evaluărilor naționale, orelor remediale și a examenelor pentru anii terminali, cu prezența fizică, în unităţile de învătământ din localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mică de 6/1.000 de locuitori, cu condiţia asigurării stricte a normelor de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, respectiv, distanţare corectă şi igienizarea mâinilor şi purtarea obligatorie a măştii”, au mai decis reprezentanții IȘJ.

Simularea la Evaluarea Națională urmează să aibă loc săptămâna viitoare, conform deciziei Consiliului de administrație al IȘJ Timiș.

Elevii de la 37 de licee din Timișoara, Giroc și Lovrin, localități în care rata de infectare a depășit 6 cazuri la mia de locuitori, vor susține simulările pentru examenul de Bacalaureat după cum urmează:

  • 12 aprilie – Limba și literatura română
  • 13 aprilie – proba obligatorie a profilului
  • 14 aprilie – proba la alegere
  • 15 aprilie – Limba și literatura maternă.

Elevii din celelalte 17 licee din Timiș vor susține simulările pentru examenul de Bacalaureat în perioada 22-25 martie, conform calendarului național.

Lasă un comentariu