Actualitate

Dosarul AEM: Prejudiciu de peste 60 de milioane de euro! Percheziții la mai multe adrese din Timișoara și București

Prejudiciu de peste 60 milioane de euro! La atât se ridică daunele dintr-un dosar ce vizează una dintre cele mai importante fabrici din Timișoara, AEM, producător de contoare electrice. Oamenii legii au descins în această dimineață la mai multe adrese din Timișoara și București, iar fosta directoare a companiei AEM a fost dusă la audieri.

Conform procurorilor, grupul infracțional constituit, vizat în acest dosar, persoane care au făcut parte din fosta conducere a companiei, au raportat cifre fictive ale producției, obiectivul fiind încasarea bonusurilor. Procurorii vorbesc de peste 800.000 de contoare care apar în registre, dar nu există în realitate.

Conform dosarului instrumentat de anchetatori, Olimpia Moică, care a fost directorul AEM timp de 15 ani, a derulat o acțiune amplă de fraudă, fiind ajutată și de alți angajați din fabrică.

Prin raportarea fictivă a contoarelor, angajații implicați erau răsplătiți cu bonusuri consistente. Această acțiune ar fi fost derulată între anii 2011-2017.

În urma descinderilor, Olimpia Moică, dar și soțul ei, au fost duși la audieri, împreună cu o fostă colaboratoare.

Acuzațiile procurorilor sunt de constituire de grup infracțional organizat, uz de fals, delapidare, înșelăciune și fals în înscrisuri.

Lasă un comentariu