Sănătate

Donație pentru Spitalul Victor Babeș din Timișoara – au ajuns cinci ventilatoare destinate pacienților în stare gravă

Cinci ventilatoare au ajuns la Spitalul „Victor Babeș”, fiind donate de către o companie. Acestea sunt destinate pacienților diagnosticați COVID-19, aflați în stare gravă.

Donația, în valoare de 75.000 de euro, a fost făcută de către „dm drogerie markt”. Ventilatoarele vor fi folosite pentru tratarea pacienților diagnosticați cu COVID-19, aflați în stare gravă la secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din cadrul spitalului timișorean.

Aceste aparate de ventilație mecanică, primite în plină pandemiei, reprezintă de fapt o gură de aer. Un aparat de ventilație egal o gură de aer pentru pacientul infectat cu SARS COV 2. Aparatul practic îl ajută pe bolnav să respire. În cazul celor aflați în stare critică dispozitivul preia practic întreaga funcție respiratorie a pacientului”, a declarat dr. Mirela Porosnicu, coordonator al Secției ATI din cadrul Spitalului Victor Babeș din Timișoara.

Reprezentanții dm drogerie markt au declarat că speră ca donația făcută să fie de ajutor în lupta împotriva virusului SARS-CoV-2.

La nivelul grupului dm au fost achiziționate 15 ventilatoare și am reușit să alocăm 5 pentru Timișoara, pentru spitalul Victor Babeș. Achiziția este în valoare de 75 000 de euro, sunt produse noi, cumpărate special cu această ocazie. Ne-am dorit mult să venim către Timișoara, în sprijinul comunității locale și sperăm că achiziția va fi de mare ajutor în bătălia pe care știm că o duce acest spital cu coronavirusul”, a spus Cristian Crișan, administrator dm drogerie România.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, face apel către timișoreni și firmele din oraș, îndemnându-i să doneze pentru achiziționarea cât mai multor concentratoare de oxigen:

În cadrul proiectului nostru “Oxigen pentru Timișoara” vrem să ne asigurăm că avem cât mai multe paturi cu oxigen și chiar cu ventilatoare. Ne ajută foarte mult în tratarea pacienților aflați în stare foarte gravă. Tot astăzi, impreună cu un grup de ONG-uri din Timișoara, cu Fundația Comunitară Timișoara, vrem să inițiem un call către populație, către firmele din Timișoara, pentru a face donații pentru achiziția de concentratoare de oxigen. Vrem să cumpăram cât mai multe concentratoare posibile. Am achiziționat deja asemenea aparate pentru spitalele din Timișoara dar acum, în etapa a doua, vrem să cumpăram concentratoare pe care să le dăm pacienților aflați la domiciliu și care au nevoie de un asemenea ajutor respirator. Dar, din păcate, o asemenea achiziție se poate face doar din fonduri private. Mă bucur că astăzi, cu această donație de la dm drogerie markt, am făcut încă un pas pentru proiectul „Oxigen pentru Timișoara”, a explicat Dominic Fritz.

Până acum, în dotarea Spitalului Victor Babeș mai erau 22 de aparate de ventilație mecanică. Șase dispozitive au fost transferate altor unități sanitare aflate în lupta împotriva COVID-19.

sursă foto: Facebook Spitalul Victor Babeș

Lasă un comentariu