Administrație

Dominic Fritz spune că Guvernul i-a dat dreptate atunci când a decis continuarea carantinei

Dominic Fritz, primarul timișoarei, a declarat în cursul conferinței de presă de marți că decizia sa de a se abține de la votul de sâmbătă privind prelungirea carantinei în Timișoara. Acesta a declarat în mai multe rânduri că, după părerea sa, carantina reprezintă singura soluție reală pentru a evita răspândirea de coronavirus.

Dacă la sfârșitul săptămânii trecute, primarul reclama faptul că DSP Timiș, condus de Flavius Cioca a favorizat primăriile PNL, propunând carantinarea doar pentru localitățiile cu primari USR, de data aceasta Fritz nu a mai făcut referire la existența unor jocuri politice.

„A fost propusă o măsură de prelungire a carantinei pentru o parte din zona metropolitană carantinată acum două săptămâni, trei dintre cele cinci localități. Eu când am cerut explicații de ce ridicăm carantina (în Moșnița Nouă și Ghiroda – n.r.) nu am primit un răspuns satisfăcător. Dacă aș fi fost de acord, nu aș fi putut după să explic de ce am votat pentru neprelungirea la Moșnița. Nici nu am putut vota împotrivă, cred că (măsura carantinării – n.r.) este singura soluție, dar în forma votată acum două săptămâni. Mi-am asumat să îmi exprim votul de abținere pe o măsură care nu ar fi avut efectele dorite. (…) Faptul că guvernul s-a decis să continue carantina în această formă confirmă că interpretarea mea a fost corectă”, a declarat Fritz.

Totodată, fiind întrebat despre modalitatea în care se va hotărî carantinarea pe viitor, acesta a precizat că este nevoie de emiterea unei noi metodologii mai predicitibilă.

„Concluzia situației din weekend este că tot acest proces, prin care se fac această procedură, nu funcționează așa cum ar trebui. Avem nevoie de un proces clar, predictibil, sunt și discuții la ora actuală la nivelul guvernului. Ne trebuie claritate la nivel național, criterii clare după care se ia decizia unor măsuri mai restrictive. Strict pe cifre, argumentele în baza cărora s-a carantinat acum două săptămâni Timișoara, aceste argumente încă sunt în picioare. Trebuie neapărat să reducem rata de infectare, iar așteptarea mea este ca guvernul să vină cu un cadru clar”, a mai spus Dominic Fritz.

Lasă un comentariu