Administrație

Dominic Fritz și-a prezentat primii doi consilieri – o economistă și un arhitect

Noul primar al Timișoarei, Dominic Fritz, și-a prezentat primii doi consilieri. Loredana Pintea, economistă și arhitectul Rudolf Gräf. În noua administrație mai sunt așteptați încă patru consilieri, urmând ca aceștia să fie prezentați în curând.

Loredana Pintea și Rudolf Gräf sunt oameni cu viziune și cu rezultate în spate. Lor li se vor alătura, curând, alți 4 consilieri, cu profiluri similare – biografii profesionale solide, multidisciplinare și respectate. Obiectivul cabinetului meu este să pornească motoarele Primăriei după principii manageriale moderne pentru ca instituția să livreze serviciile pe care timișorenii le așteaptă” a scris Fritz pe pagina sa de Facebook.

Loredana Pintea este economistă cu peste 20 de ani de experiență în management. Aceasta a condus o fabrică din Orăștie care avea peste 700 de angajați. Și-a continuat activitatea ca managing partner la TEIDE Consult.

A construit de la zero și condus Fabrica Sogeco din Orăștie, parte a grupului internațional Saeco, o firmă de producție cu peste 700 angajați. În ultimii ani, a fost consultant în sisteme de management, îmbunătățire a proceselor și reorganizare, ca managing partner la TEIDE Consult, poziție din care a sprijinit planuri pentru relocare și investiții directe în România” a spus Fritz despre Loredana Pintea.

Rudolf Gräf este arhitect și co-fondator al biroului Vitamin Architects din Timișoara. De asemenea, este consultant în domeniile urbanism și management al spațiului public. Acesta a coordonat mai multe proiecte din țară sau străinătate prin care a revitalizat zone istorice, reușind să îmbunătățească viața comunităților, conform caracterizării realizate de Dominic Fritz. A fost vicepreședintele Ordinului Arhitecților din România.

Proiectele pe care le-a coordonat, în Timișoara și în alte orașe din România, est sau vest europene, au revitalizat zone istorice sau cartiere defavorizate și au îmbunătățit viața comunităților și legăturile între oameni” a declarat Fritz despre noul consilier.

Edilul-șef mai spune despre Rudolf Graf că a fost implicat într-un proiect româno-german pentru reabilitarea cartierelor istorice din Timișoara, dar și că a lucrat caa expert pentru dezvoltare urbană în cadrul Societății Germane pentru Cooperare Internațională din cadrul primăriei Cernăuți, unde a contribuit la procesele de reformă administrativă.

Rudolf Gräf a coordonat consultanța tehnică în cadrul proiectului româno-german GTZ pentru reabilitarea și revitalizarea cartierelor istorice din Timișoara. A fost implicat în elaborarea Masterplan Bega și a conceptului integrat de acțiuni pentru zona istorică Timișoara în baza cărora au fost, ulterior, realizate proiectele de pietonizare a zonei Cetate și pistele velo de pe malurile canalului Bega. Timp de patru ani, între 2016 și 2019, a lucrat ca expert pentru dezvoltare urbană integrată al Societății Germane pentru cooperare internațională (GIZ) în cadrul primăriei Cernăuți, unde a contribuit la procesul de descentralizare și reformă administrativă, început în Ucraina, în 2014”, a mai adăugat Fritz.

Lasă un comentariu