Administrație

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, depistat cu COVID-19. „A treia oară n-am scăpat”

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a fost diagnosticat cu COVID-19. Edilul-șef a anunțat că se va izola timp de 14 zile, iar viceprimarul Ruben Lațcău se va afla la conducerea primăriei.

Fritz s-a testat în această dimineață, după ce a resimțit dureri musculare și a avut o stare subfebrilă. Rezultatul a fost pozitiv, iar edilul trebuie să stea în izolare timp de 14 zile.

Aseară am simțit dureri musculare și o stare subfebrilă așa că am făcut un test azi dimineața la prima oră. Rezultatul a venit și mă obligă la izolare totală timp de 14 zile. Nu am fost contact direct pentru niciunul dintre angajații Primăriei Timișoara pentru că am purtat tot timpul mască. Nici nu pot să-mi imaginez cum și de unde l-am luat, dar asta este natura perfidă a acestui virus.”, a scris Dominic Fritz pe Facebook.

Ruben Lațcău va îndeplini atribuțiile de primar în următoarea perioadă, Fritz menționând că viceprimarul va fi responsabil de convocarea Consiliului Local pentru votarea lui Cosmin Tabără în funcția de viceprimar.

Primăria Timișoara va rămâne pe mâini bune, ale viceprimarului Ruben Lațcău care va îndeplini atribuțiile de primar ce îi sunt delegate conform Hotărârii Consiliului Local. Ruben va deveni tată chiar în zilele următoare și îi îmi pare rău că îi răpesc primele zile cu fiul lui. Imediat ce instanța va valida și supleantul din Consiliul Local, Ruben Lațcău va convoca Consiliul Local în formulă completă și să votăm pe al doilea viceprimar, Cosmin Tabără”, a mai spus Fritz.

În mod normal, primarul Timișoarei trebuia să se deplaseze la București pentru a discuta cu reprezentanții guvernului Cîțu despre proiectele comune ale orașului. Întâlnirea va fi amânată până la finalul acestei luni, urmând să participe și Alin Nica, președintele Consiliului Județean.

„Sunt în legătură constantă cu echipa din Primărie care lucrează la centrele de vaccinare, să putem începe cât de curând posibil cu procesul de vaccinare.

Vă spun cu mâna pe inimă că am avut mare grijă, nu m-am văzut inutil cu nimeni, și cu toate astea m-am infectat. Fiți atenți, purtați masca, evitați întâlnirile și deplasările nenecesare. Mai avem puțin, ne vaccinăm toți și vom încheia această pandemie”, a mai transmis edilul.

Dominic Fritz s-a mai aflat de două ori în izolare, însă rezultatele testelor au fost negative.

Lasă un comentariu