Actualitate

Dominic Fritz: „În Timiș am testat peste 2700 persoane – în județul Caraș-Severin au fost doar 40. Ghiciți care dintre cele două județe este în scenariul roșu”

Dominic Fritz s-a declarat nemulțumit de modul în care se stabilește rata de infectare pe țară. Miercuri, 17 februarie, 10% din testele COVID-19 la nivel național au fost efectuate în județul Timiș, adică peste 2700 de teste din cele 35.000 raportate pe țară.

Fritz a mai spus că nu este corect ca Timișul să rămână singurul județ din țară aflat în scenariul roșu, în contextul în care în alte regiuni se testează mult mai puțin.

De exemplu, în județul Timiș s-au efectuat 2700 de teste, în timp ce în Caraș-Severin s-au testat doar 40 de persoane.

În județul Timiș s-au efectuat 10% din toate testele țării. Am testat peste 2700 persoane – în județul Caraș-Severin au fost doar 40. Ghiciți care dintre cele două județe este în scenariul roșu. Cât timp măsurile de restricții se iau în funcție de rata de infectare, această rată trebuie să fie un instrument credibil și comparabil. Altfel cum să convingem oamenii că restricțiile sunt un efort ce merită? Timișul e pedepsit pentru că nu se minte singur”, a spus Fritz.

Ben Oni Ardelean, deputat PNL de Timiș, a făcut un apel public adresat Ministerului Sănătății pentru schimbarea strategiei de testare.

Timișul nu mai poate fi victima unor cifre și a unei nepăsări generale! Fac un apel public ministrului sănătății Vlad Voiculescu să regândească total campaniile de testare, vaccinare și de stabilire a scenariilor raportate la rata de incidență a infecțiilor COVID-19.
De câteva săptămâni, datorită faptului că în Timiș cetățenii sunt conștienți de pericolul acestui virus, numărul de teste COVID-19 efectuate s-a menținut ridicat. Acest fapt a dus la situația în care suntem singurul județ din țară cu o rată de incidență ce depășește cifra 3- deci, implicit suntem singurul județ din România în scenariul roșu. Toată minciuna dintr-o bună parte a județelor țării, în care virusul este aproape “eradicat”, va avea un efect de bumerang asupra noastră, a tuturor! Nu este posibil ca diferențele dintre județe, în ce privește testarea, să fie atât de uriașe: ex: 4,5 teste la mia de locuitori în Timiș vs. 0,3 la mie în Vrancea sau 0,1 la mie în Caraș Severin. În același timp, luând în considerare rata mare de incidență, observăm că în Timiș numărul de vaccinuri furnizate nu diferă cu nimic față de județele în care primim raportări că virusul este aproape de a fi stârpit
”, a scris Ben Oni Ardelean.

Lasă un comentariu