Administrație

Dominic Fritz explică de ce a votat pentru ridicarea carantinei

În ciuda faptului că o perioadă lungă de timp edilul Timișoarei a fost un înfocat susținător al carantinării orașului, votând de două ori pentru dispunerea acestei măsuri, Dominic Fritz a votat în CJSU pentru ridicarea acestei măsuri.

Primarul și-a explicat decizia prin faptul ca cele 24 de zile de carantina au oprit creșterea numarului de cazuri de infectare.

La recomandarea DSP Timiș, Comitetul Județean pentru Situații de Urgența a hotarat, și cu votul meu, sa nu prelungeasca carantina în zona metropolitana Timișoara. Dupa peste 3 saptamani de sacrificii, carantina a reușit sa traga o frana de urgența creșterii rapide. De cateva zile am intrat pe un trend descrescator, in timp ce valul infectarilor in restul tarii creste, mai ales în orașele mari. În același timp, așa cum am cerut de mai multe ori, de saptamana trecuta exista un nou set de masuri clare la nivel național, unele chiar mai stricte decat cele instituite în carantina”, a scris Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Fritz încureajază timișorenii să respecte regulile și să se vaccineze.

„Trebuie sa ne fie clar: situația este în continuare serioasa. Acum este absolut esențial sa nu aruncam avansul pe care l-am facut în ultimele saptamani. Este, din pacate, în continuare nevoie de masuri care sa limiteze contactul fizic între oameni, pentru a încetini raspandirea virusului. Sper sa cadem în curand și sub rata de 7, pentru ca sa se elimine unele din restricții. Stiu ca nu a fost o perioada ușoara pentru nimeni. Mulți dintre voi sunt, pe buna dreptate, suparați și la limitele puterilor. Dar pentru binele vostru și al celor din jur, ați respectat regulile și constrangerile, fie ca ați fost sau nu de acord cu ele. Iar pentru asta va mulțumesc. Datorita voua am reușit sa oprim creșterea. Depinde acum numai de noi, de solidaritatea și conștiința noastra, sa respectam în continuare regulile sanitare. Și sunt sigur ca și forțele de ordine se vor îngriji ca regulile sa fie aplicate. Va îndemn și va sfatuiesc sa va vaccinați împotriva coronavirusului, o puteți face foarte ușor. Doar prin imunizarea colectiva vom putea reveni la normal și avem o șansa reala în acest moment ca noi, cei din Timișoara sa fim primii care atingem acest tel” a mai precizat primarul Timișoarei pe contul său de social media.

Lasă un comentariu