Administrație

Dominic Fritz anunță că Primăria Timișoara are datorii în valoare de peste 70 milioane lei, la o zi după ce Nicolae Robu spunea că a lăsat cea mai bună situație financiară din ultimii ani

Datorii în valoare de aproximativ 77 milioane de lei s-au adunat la Primăria Timișoara, anunță Dominic Fritz, la o zi după ce Nicolae Robu spunea că a lăsat cea mai bună situație financiară din utimii ani.

O spun cu toată răspunderea: situația financiară pe care am lăsat-o este cea mai bună din ultimii mulți ani din aceeași perioadă a anului!”, afirma Robu, ieri. De asemenea, la predarea mandatului de primar, acesta spunea că Fritz nu se va putea plânge de „greaua moștenire”.

Chiar și așa, primarul Fritz a vorbit despre faptul că instituția pe care o conduce are aproximativ 77 milioane de lei datorii – către furnizori, firme, ONG-uri, clubul sportiv, Casa de Cultură, dar și pentru achiziția Colegiului Național Bănățean (ultima plată s-a făcut în decembrie 2019). Totuși, câteva sunt în incidența de 30 de zile.

Primăria are datorii în valoare de aproximativ 77 milioane de lei. Câteva dintre acestea sunt în incidența de 30 de zile, însă nu toate. Sunt unele și peste 90 sau 120 de zile. Încercăm să plătim tot ce se poate, ce ne-a rămas de la fosta administrație. Din păcate, s-a trăit cu acest sistem de a rostogoli plățile de la o lună la altă”, a declarat Dominic Fritz.

Edilul a dat exemplul Casei de Cultură, unde sunt de plătit aproape 2 milioane de lei. Alte trei milioane de lei sunt datorate către clubul sportiv, în timp ce nici Direcția de Asistență Socială nu a reușit plata către ONG-uri (peste 2 milioane de lei).

Casa de Cultură are plăți restante de 1,7 milioane lei. La clubul sportiv sunt mulți care nu și-au primit banii. Am reușit să achităm până în octombrie, însă tot mai sunt peste trei milioane de lei de plătit. Direcția de Asistență Socială mai are de primit peste două milioane de lei. Îmi pare foarte rău de această situație. Gestionez problemele pe care le-a creat altcineva și vreau ca la anul să revină totul la normal”, a mai spus Fritz.

Fritz a mai vorbit și despre datoriile acumulate în urma achiziției Colegiului Național Bănățean. În urmă cu patru ani, PMT urma să achite 21 milioane de lei, la fiecare trei luni, până în 2019. Ultima tranșa trebuia achitată în decembrie 2019, însă administrația nu și-a respectat înțelegerea. Doar 12,5 milioane lei au fost achitați.

Primăria nu a onorat contractul. S-au efectuat plăți în valoare de 12,5 milioane de lei. În ianuarie 2020 a fost făcută o convenție de eșalonare, cu plată lunară, între lunile ianuarie – mai. Nu s-a plătit. Dacă acum mă duc la acești parteneri și le propun o altă convenție de eșalonare, îmi vor spune că nu ne-am respectat promisiunile. Aceeași situație o regăsim în mai multe spețe”, a mai declarat primarul Timișoarei.

Lasă un comentariu