Administrație

Dominic Fritz a invitat-o pe Ursula von der Leyen la Timișoara în 2023. Președinta Comisiei Europene a acceptat imediat

Primarul Dominic Fritz a anunțat că a invitat-o pe Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, la Timișoara, în anul în care orașul va fi Capitală Culturală Europeană. Ea a acceptat imediat invitația, mai spune edilul-șef.

Am avut în această după-amiază o discuție telefonică cu doamna Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene. M-a felicitat pentru funcția de primar, iar eu i-am povestit despre Timișoara, cum m-a cucerit acest oraș vechi și multicultural și de ce a meritat să i se acorde titlul de Capitală Culturală a Europei. Am invitat-o să cunoască Timișoara în 2023 și se pare că am fost foarte convingător. A acceptat imediat și bucuroasă invitația. Nu am ocolit dificultățile pe care le întâmpinăm în acest proiect și m-a asigurat de tot sprijinul ei pentru ca anul 2023 să fie unul de strălucire pentru oraș și pentru România. O să prezint la sfârșitul lunii o propunere pentru cum să ieșim din amorțeală actuală”, a scris Fritz pe Facebook.

Președinta CE a mai fost interesată de campania de vaccinare din Timișoara și România.

Dar prima întrebare a fost despre procesul de vaccinare: cum merge campania la Timișoara și în România? I-am povestit despre proiectul Oxigen și despre soluțiile pe care le-am găsit împreună cu corpul medical, societatea civilă și mediul privat pentru a asigura un cât mai bun tratament celor care suferă de COVID-19. Și am aflat că Uniunea Europeană lucrează să ne trimită cât de multe vaccinuri avem nevoie, doar să avem noi capacitatea administrativă pentru a vaccina și oameni determinați să-și reia viața, în condiții de normalitate (revin mâine cu mai multe informații despre campania de vaccinare în Timișoara)”, a mai spus edilul-șef.

Lasă un comentariu