Administrație

Doi noi consilieri în echipa lui Dominic Fritz – Simona Fiț, profesoară și Val Mureșan, IT-ist

Doi noi consilieri se alătură în echipa primarului Timișoarei, Dominic Fritz. O profesoară și un IT-ist îl vor îndruma pe edilul-șef.

Am ales doi profesioniști care s-au implicat ani de zile, din mediul ONG, pentru binele semenilor și în proiecte mari pentru comunitate”, anunța Dominic Fritz pe Facebook.

Simona Fiț, profesoară la Universitatea de Vest, a coordonat procesul de elaborare a dosarelor de candidatură pentru proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană.

Simona Fiț a fost profesor asociat la Masterul Politici Publice şi Advocacy din cadrul UVT. Toată viața ei a susținut proiecte de politici publice și i-a învățat și pe alții cum să le susțină în fața unor finanțatori sau autorități publice. A coordonat procesul de elaborare a dosarelor de candidatură pentru Timișoara Capitală Culturală și a făcut parte din echipa de susținere a candidaturii în fața juriului european, pentru etapele de pre-selecție și selecție și pentru prima etapă de monitorizare. Am convingerea că în 2023 Simona va avea cu ce să se mândrească și ce le povesti celor doi băieți ai ei.A mai coordonat Fondul Științescu derulat de Fundația Comunitară Timișoara, prin care s-au finanțat proiecte educative pentru mii de copii. A fost și managerul programului național de formare al Academiei de Advocacy, cu 800 de participanți, reprezentanți ai patronatelor, sindicatelor și organizațiilor non-guvernamentale. A fost implicată activ în proiectele și campaniile organizației ca cercetător, expert curricula, lector, coautor manuale, expert audieri publice și consultant în transparența decizională”, a spus Fritz.

Val Mureșan este IT-ist și provine din mediul privat. După ce a absolvit Universitatea Politehnica din Timișoara, a plecat în Irlanda unde a fondat o companie de software, iar în 2005 a deschis primul birou la Timișoara. Pe urmă, gigantul IT Intel a cumpărat compania, Mureșan devenind manager pentru România al companiei IT. Pe lângă, a fost implicat în mai multe proiecte sociale.

Val Muresan este un inovator, a co-fondat startup-uri IT care au creat concepte și softuri revoluționare. Nu de mult timp procesorul Myriad2, una din soluțiile create de echipa coordonata de el a ajuns în spatiu cu satelitul PhiSat-1, lansat de către Agenţia Spaţială Europeană. După terminarea studiilor la Universitatea Politehnică din Timişoara, a plecat la doctorat în Irlanda și a rămas acolo timp de 10 ani. A predat la Universitatea din Dublin şi a lucrat în cercetare. În Irlanda a fondat Movidius, un startup de procesoare și softuri pentru tehnologii inteligente, pentru telefoane, drone și smartcity. S-a întors în Timișoara în 2005 și a deschis primul birou Movidius. Movidius a fost cumpărat în Noiembrie 2016 de Intel pentru că reușiseră să inventeze ceva ce gigantul internațional își dorea foarte mult: un procesor care putea să ghideze fără pilot dronele, astfel încât să evite obstacole şi în acelaşi timp să se focuseze pe obiectiv. Ulterior achiziției Val a devenit manager pentru România al companiei Intel, dar nu s-a mulțumit să fie un IT-ist și un manager de succes. A dorit să se implice și să susțină financiar, cu experiența sa și cu networking-ul dobândit în coordonarea de proiecte internaționale în emanciparea sectorului cultural și creativ local precum este noul centru cultural Faber. Este co-fondator al Fundației Comunitare din Timișoara și co-initiator în nenumărate proiectele socio-culturale sau civice: Timotion, Grădinescu, CetățeanTM, Team2121, și Creativa. Val este alergător amator, crede ca sportul de masă este una din soluțiile la multe probleme și este membru al echipei Alergotura. Val are și el doi baieti care îl motivează”, îl prezintă Fritz pe noul său consilier personal.

În urmă cu câteva săptămâni erau prezentanți primii doi consilieri personali ai primarului – economista Loredana Pintea și arhitectul Rudolf Graf.

Lasă un comentariu