Actualitate, Administrație

Dispare Târgul de Crăciun și iluminatul festiv din centrul Timișoarei. Unde se vor face amenajări

Pandemia de COVID-19 lovește și în Târgul de Crăciun, eveniment iubit de mulți timișoreni. Celebra cupolă de lumini din centru nu va fi amenajată în acest an. Nu vor avea loc nici concerte de sărbători.

La Timișoara se dorește ca regulile de igienă sanitără să fie respectate, anunță primarul Dominic Fritz.

Scopul meu este că, pe de o parte, să respectăm toate regulile necesare și să acceptăm realitatea în care ne aflăm, iar pe de altă parte, să avem un reper al normalității, să simțim că vin sărbătorile, această perioadă tradițională pentru toți. Am încercat să găsim un echilibru. Asta înseamnă că nu vom organiza evenimente de Crăciun și nici de Revelion. Nu va fi tradiționalul concert de Revelion în Centru. De 1 Decembrie va fi doar o ceremonie oficială, organizată de prefectură, dar nu și alte festivități”, a explicat Dominic Fritz.

Totuși, spiritul sărbătorilor nu va dispărea de tot din oraș, ci câteva cartiere și parcuri vor fi amenajate în stil festiv. De asemenea, câteva obiective din centru vor fi iluminate, însă fără cupola de lumini, al cărei preț de închiriere era de 15.000 euro.

De Crăciun vom avea iluminat public în centrul orașului, Piața Victoriei, strada Alba Iulia, câteva proiecții pe clădiri, împodobim brazii din centru. Însă, nu vom pune cupola în centru, e destul de scumpă – 15.000 euro, dar nici nu dorim să creăm un spațiu unde să se strângă oamenii. Vom avea în cartiere locuri cu iluminat festiv. În Parcul Pădurice avem un tunel luminos, în parcul de la Uzină de Apă, în parcul Petofi Șandor, piața Avram Iancu s-au mai făcut amenajări. În acest locuri dorim să aducem acest spirit de Crăciun. Vom încerca și în viitor să descentralizăm atmosfera din centru și să o ducem în cartier. Dorim să împodobim cât mai mult, dar fără un punct unic”, a spus Fritz.

O versiune mai redusă a Târgului de Crăciun va există în centru, unde vor fi amenajate câteva căsuțe unde se poate respecta distanțarea socială, pentru a cumpăra un kurtos. Astfel de locații vor fi și în cartierele din oraș.

Dacă ne permite situația, atunci în mai multe cartiere vom pune câte două-trei căsuțe în care se poate vinde un kurtos sau alte lucruri care se consumă de Crăiun, dar asta este maximum ce o să ne putem permite din punct de vedere epidemiologic” a mai menționat Dominic Fritz.

Lasă un comentariu