Actualitate

Declarația, la control! Sute de amenzi date de polițiștii timișeni pentru încălcarea restricțiilor de deplasare pe timpul nopții

Forțele de ordine din Timiș au acționat în ultimele 24 de ore pentru a depista persoanele care nu respectă regulile de igienă sanitară. Au fost date primele sancțiuni pentru nerespectarea carantinei de noapte. Nici cei care nu au purtat mască nu au scăpat de amenzi.

Peste 300 de polițiști și jandarmi au legitimat peste 3000 de persoane, în ultimele 24 de ore. Au fost verificate zone aglomerate, societăți comerciale și mijloace de transport. De asemenea, noaptea au fost făcute filtre pentru depistarea persoanelor care nu respectă noile restricții în vigoare.

La activităţi au participat 341 forţe de ordine, fiind verificate 132 de societăți comerciale, precum şi 167 de mijloace de transport persoane, dintre care 56 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 3000 de persoane”, au declarat reprezentanții IPJ Timiș.

Au fost aplicate 304 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 93.250 de lei. 48 de amenzi au fost acordate persoanelor care nu au respectat carantina de noapte.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 304 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 93.250 de lei. Dintre acestea, 48 de sancțiuni în valoare de 21.500, au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație”, se mai arată în comunicatul IPJ Timiș.

Oamenii legii anunță că vor continua controalele și roagă cetățenii să respecte măsurile aflate în vigoare.

„Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19”, conchid autoritățile.

Lasă un comentariu