Actualitate

Cresc prețurile apartamentelor! Care este situația în Timișoara

Cu toate că țara noastră nu se află în cea mai bună situație economică și, automat, puterea de cumpărare este mai mică, prețurile imobilelor din orașele mari a crescut și în anul 2020. Astfel, se constată o diferență de 2,4% de la o lună la alta. Un imobil a ajuns să coste în luna octombrie, la nivel național, 1.335 euro pe metru pătrat util – exponențial mai mare față de luna trecută, respectiv suma de 1.304 euro.

Se constată o creștere a prețurilor în toate centrele regionale importante din România.

Timișoara se află printre centrele regionale în care prețurile apartamentelor s-au majorat în luna octombrie: aici a avut loc, per ansamblu, un avans de 0,5% comparativ cu luna anterioară, de la o medie de 1.283 de euro pe metru pătrat util, la 1.289 de euro pe metru pătrat.

Cele două segmente de piață analizate au fost caracterizate, și aici, de evoluții diferite: locuințele vechi s-au apreciat cu circa 0,8%, de la 1.279 la 1.289 de euro pe metru pătrat, în vreme ce unitățile locative nou-construite au înregistrat o scădere de 0,6%, de la 1.298 la 1.290 de euro pe metru pătrat.

Lasă un comentariu