Administrație

Centura Timișoara Sud – avem primii metri asfaltați!

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara a anunțat că a fost turnat primul strat de asfalt pentru noua centură a orașului. Instituția informează că acțiunea a avut loc în zona Utvin, la kilometrul 2 al variantei de ocolire.

Tirrena Scavi, firma responsabilă de realizarea proiectului, a executat pe acest segment variantele premergătoare ale asfaltării, iar astăzi au trecut la turnarea primului strat.

Primii metri de asfalt au fost așternuți astăzi pe varianta de ocolire Timișoara Sud. Antreprenorul Tirrena Scavi a executat în zona Utvin, la km 2, etapele premergătoare – piatră spartă, emulsie bituminoasă – iar astăzi s-a trecut la așternerea primului strat de asfalt” informează DRDP Timișoara.

Antreprenorul a mai executat și următoarele lucrări, în ultima perioadă: „umpluturi la podețe, hidroizolații, armări și cofrări la culeele pasajelor, montarea prefabricatelor pentru podețe, decopertări de strat vegetal, relocări ale rețelei de irigații, consolidări și egalizări ale fundațiilor podețelor, stabilizarea malurilor”, conform celor transmise de reprezentanții de la Drumuri și Poduri.

Pe lângă, în comunicatul emis de DRDP mai este precizat că în cursul săptămânei viitoare vor fi terminate cercetările arheologilor din apropriere de DN-59 (pe drumul Timișoara – Șag), care a fost redeschis pentru studii suplimentare.

Informațiile vin în contextul în care cu puțin timp în urmă, Alin Nica, președintele ales Consiliului Județean Timiș, a anunțat că lucrările vor dura mai mult față de estimarea inițială. Termenul stabilit de contract este martie 2022.

Lucrările au început în martie 2020. Proiectul de realizare al Centurii de Sud de la Timișoara a fost preluat de către Tirrena Scavi SPA, într-un contract ce depășește 60 de milioane de euro, bugetul fiind asigurat de stat și din fonduri europene.

Lasă un comentariu