Actualitate, Administrație

Carantinarea unor localități din județul Timiș, tot mai aproape de realitate. Dominic Fritz: Exclud carantinarea doar a Timișoarei. Trebuie să fie o abordare comună

Scenariul în care unele localități din Timiș intră în carantină devine tot mai aproape de realitate. 11 localități din județ au depășit incidența de 6 infectări la mia de locuitori. Măsura carantinării se află în analiza autorităților.

Timișoara are rata de infectare 5,68/1000 locuitori. Direcția de Sănătate Publică a primit un raport despre localitățile trecute de rata de 6, urmând ca autoritățile să analizeze și să trimită o propunere privind aplicarea unor măsuri mai limitative, care vor fi aplicate de către unitățile administrativ teritorilal. În cazul județului Timiș, instituția responsabilă de adoptarea unei astfel de măsuri este Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș.

Următoarele localități au depășit rata de 6/1000 locuitori:

Ghiroda – 8,62 Pesac – 8,14 Dudeștii Noi – 7,88 Fibiș – 7,47
Giroc – 7,33 Dumbrăvița – 7,32 Sânnicolau Mare – 6,64 Ciacova – 6,48 Foeni – 6,28 Găvojdia – 7,16 Becicherecu Mic – 6,22.

Localitățile care au depășit pragul de 5/1000 locuitori sunt:

Criciova – 5,88 Timișoara – 5,68 Moșnița Nouă – 5,38 Peciu Nou – 5,26 Jebel – 5,24 Sânmihaiu Român – 5,09 Orțișoara – 5,05.

Edilul Timișoarei, Dominic Fritz, s-a pronunțat pe acest subiect, declarând că exclude măsura carantinării doar în cazul Timișoarei, explicând că este nevoie de o abordare comună.

Timișoara se apropie de o rată de infectare de 6 la mia de locuitori, iar aseară Guvernul României a emis un ordin că localitățile care trec de 6 pot adopta măsurile limitative. Pentru mine este exclus să carantinăm doar orașul Timișoara, trebuie să fie o abordare comună, cu zona metropolitană. E o discuție care trebuie dusă în Comitetul Județean de Urgență, cu domnul Alin Nica, cu doamna prefect, în următoarele zile. Sunt pentru o abordare mai strictă, mai rapidă, pe termen scurt, care aduce beneficii mai multe pe termen lung. Alte țări iau măsuri dure când mai au neocupată 20-30% din capacitatea spitalelor, nu când acestea sunt pline, ca la noi” a scris Dominic Fritz pe Facebook.

De asemenea, Primăria Timișoara a lansat un site cu informații privind virusul, dar și alte informații despre pandemie: covid19.primariatm.ro

Cetățenii pot găsi cifrele actuale sau informații despre ce să facă în anumite cazuri, dacă sunt pozitivi, au simptome sau așa mai departe. O să fie ca un portal în care se regăsesc toate informațiile necesare pentru combaterea virusului în Timișoara. Invit cetățenii să iintre pe acest site și să ne trimită sugestii despre cum am putea să-l îmbunătățim” a explicat Fritz.

Lasă un comentariu