Administrație

Candidatura lui Dominic Fritz a fost contestată în instanță. Fritz: Unora le arde de jocuri politice pe spezele timișorenilor

Trei persoane au depus contestații la Judecătoria Timișoara împotriva candidaturii lui Dominic Fritz, cel care a câștigat funcția de primar la alegerile locale din 27 septembrie.

Adversarii politici au brevetat o nouă metodă de a întârzia instalarea în funcții a primarilor Alianței USR PLUS. Se întâmplă la București, unde au fost depuse nu mai puțin de 58 contestații, și se repetă și la Timișoara” a scris primarul ales pe pagina de Facebook.

Investirea acestuia, programată pe 27 octombrie, ar urma să fie amânată până când cazul va fi soluționat. Contestațiile au fost depuse în decursul acestei săptămâni de către trei persoane: Adrian Popescu, fostul candidat ALDE pentru funcția de primar al Timișoarei, Monica Hărmănescu, membru PNL și cadru didactic la Universitatea de Științe Agricole (și care argumentează că Dominic Fritz nu poate fi primar deoarece nu are cetățenie română), iar ultima persoană din listă este Călin Petrescu, fost angajat la Radio Timișoara.

Tribunalul nu a stabilit o dată pentru judecarea contestațiilor, însă acestea trebuie soluționate în termen de cinci zile, urmând ca decizie să fie comunicată Prefectului de Timiș, Liliana Oneț.

„Dosarul a fost înregistrat ieri la Tribunalul Timiș. Nu s-a acordat încă termen, dar Tribunalul are 5 zile să soluționeze. După care hotărârea se comunică prefectului, secretarului general și primarului declarat ales şi de abia atunci poate avea loc învestirea. Sunt în contact constant cu doamna prefect, care mă susține în demersul meu de a avea învestitura imediat ce este legal posibil”, a declarat Fritz.

Este foarte probabil ca ceremonia de investire al primarului ales să fie amânată, deoarece evenimentul nu poate avea loc înainte soluționării contestațiilor.

Primarul ales a spus că unii au chef de jocuri politice, în timp ce la nivel local sunt probleme mari de rezolvat.

„Intrăm în scenariul roșu în epidemia de COVID-19, vine iarna, trebuie să rezolvăm niște probleme urgente la COLTERM, în Primărie așteaptă teancuri de acte să fie semnate și unora le arde de jocuri politice pe spezele timișorenilor”, a completat Dominic Fritz.

Pe 27 septembrie, Dominic Fritz, candidatul USR PLUS la Primăria Timișoara a câștigat alegerile locale în fața lui Nicolae Robu, candidatul PNL Timiș, cu 52,66%, adică 49,191 voturi.

Lasă un comentariu