Sănătate

Avertisment oficial: Vaccinul Johnson & Johnson crește riscul unei afecțiuni neurologice rare

Food and Drug Administration, agenția federală americană însărcinată cu protejarea și promovarea sănătății publice, a lansat luni un avertisment cu privire la vaccinul Johnson & Johnson.

Oficialii americani afirmă că vaccinul poate crește riscul unei afecțiuni neurologice rare. Deși riscul de a dezvolta sindromul Guillain-Barr după imunizare rămâne „foarte scăzut”, această tulburare neurologică rară a apărut la unele persoane care au primit vaccinul J&J. Avertismentul apare în informațiile actualizate pe care
  Food and Drug Administration le oferă celor care s-au vaccinat.

100 de cazuri suspecte din 12,8 milioane de vaccinări

Oficialii federali spun că au identificat aproximativ 100 de cazuri suspecte sindromul Guillain-Barré în rândul beneficiarilor vaccinului J&J pe baza rapoartelor preliminare furnizate de pacienți și lucrătorii din domeniul sănătății. Cifra nu este îngrijorătoare, având în vedere că peste 12,8 milioane de persoane au primit vaccinul J&J, potrivit Centers for Disease Control and Prevention,
Informațiile arată că simptomele au apărut în aproximativ 42 de zile de la vaccinare.
Specialiștii precizează, însă, că: „Deși dovezile disponibile sugerează o asociere între vaccinul produs de Janssen Pharmaceutucal Companies (J&J ) și un risc crescut de a dezvolta sindromul Guillain-Barré, datele sunt deocamdată insuficiente pentru a se stabili o relație de cauzalitate”, a declarat pentru Axios un oficial al FDA.

Avantajele vaccinării, mai mari decât riscurile

Foarte important este că Food and Drug Administration a evaluat informațiile disponibile pentru vaccinul Janssen Covid-19 și continuă să afirme că beneficiile cunoscute și potențiale ale imunizării depășesc în mod clar riscurile cunoscute și potențiale.
Nu există nicio legătură între boală și vaccinurile dezvoltate de Pfizer sau Moderna.
În Statele Unite, aproape toate spitalizările și decesele COVID-19 apar acum la persoanele nevaccinate”, au declarat luni Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). Riscul de efecte adverse severe după vaccinarea COVID-19 rămâne rar.
Janssen Pharmaceutucal Companies s-a confruntat cu mai multe probleme legate de vaccin, inclusiv întârzieri de producție, doze distruse și apariția cheagurilor de sânge ca efect secundar al imunizării.

Trebuie spus că între 3.000 și 6.000 de persoane dezvoltă sindromul Guillain-Barré în fiecare an în SUA. De obicei, acesta este declanșat de o infecție respiratorie sau gastro-intestinală, conform Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). În marea lor majoritate, oamenii se recuperează complet, scrie Axios.

sursa: evz.ro

Lasă un comentariu