Sănătate

Au început lucrările de extindere la Spitalul Victor Babeș din Timișoara. Va avea două corpuri de clădire noi

Au fost demarate lucrările de extindere la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. Vor fi construite două noi corpuri de clădire.

Spitalul aflat în prima linie împotriva luptei COVID-19 va avea un corp de clădire de două etaje. Parterul va cuprinde o sală de așteptare cu recepție, o zonă destinată internării și externării pacienților și o zonă cu cabinete destinate investigațiilor și tratamentelor. Pe lângă, va fi amenajată o sală de tratament pentru brnhologia intervențională și un cabinet pentru proceduri toracice minim invazive. La etajul întâi va fii amenajat mai multe saloane cu paturi, dar și spații medical. Etajul al doilea va avea o sala de conferințe, o sală de curs și câteva grupuri sanitare.

Al doilea corp va include spații destinate tratamentelor, o sală de mese, o zonă de odihnă, dar și birouri pentru personalul medical. Va fi legat de prima clădire.

Din păcate, până acum, Spitalul Victor Babeș a fost considerat întotdeauna ca fiind “cenușăreasa” sistemului medical din Timișoara. Această clădire, Corpul A, ce se ridică în curtea unității sanitare, va fi amenajată la cele mai înalte standarde. Practic, vorbim de o relocare a ambulatoriilor de specialitate din Secția de Pnenumologie, dar și amenajarea a 13 saloane cu câte două paturi pentru pacienții incluși în programul de recuperare respiratorie. Cu ocazia asta, reducem și numărul de paturi din saloanele din clădirea veche a spitalului, unde, după cum se știe, există încăperi cu 8-10 paturi”, a declarat dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeș.

Firmele Constructim SA și Zitico, câștigătorii licitației, au început lucrările de mai bine de o săptămână. Lucrările trebuie finalizate în doi ani. Valoarea totală a contractului este de 8,3 milioane de euro, bani alocați din bugetul local al Primăriei Timișoara.

sursă foto: pagina de Facebook/ Spitalul Victor Babeș

Lasă un comentariu