Actualitate

Au avut loc percheziții la Colterm, într-un dosar penal pentru delapidare și fals

Percheziții ale polițiștilor timișoreni de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, la COLTERM. Oamenii legii au descins la societatea de termoficare, într-un dosar penal deschis pentru delapidare și infracțiuni de fals.

Oamenii legii au descins, joi, la sediul societății de termoficare din Timișoara. Oamenii legii ridică documente într-un dosar penal deschis pentru delapidare și infracțiuni de fals.

Ancheta este coordonată de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara.

Societatea de termoficare a Timișoarei a fost sancționată recent cu 106,8 milioane de lei, echivalentul a 21 de milioane de euro, pentru lipsa certificatelor anti-poluare pe anul 2020. Amenda trebuie plătită luna aceasta, dar nu sunt bani. Problemele Colterm sunt însă multe, dar reprezentanții primăriei, instituție care are în subordine societatea de termoficare, spun că timișorenii nu au motiv să se panicheze și că vor avea apă caldă în continuare, pentru că viitorul este al sistemului centralizat de încălzire.

Săptămâna trecută s-a reunit și Adunarea Generală a Acționarilor Colterm, unde mai mult s-a discutat despre probleme decât despre soluții. O nouă adunare generală a fost anunțată de consilierul local Roxana Iliescu pentru 17 iunie, de la ora 16. Se va vorbi despre planul de eficientizare și reducere a costurilor pentru sezonul de iarnă, despre bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2021, va fi analizat un raport al directorului economic referitor la bilanțul pe anul 2019, care nu a fost încă aprobat, dar și un raport al consultantului juridic contractat de Primăria Timișoara. Nu în ultimul rând, se va discuta și situația amenzii primită de la Administrația Fondului pentru Mediu.

Lasă un comentariu