Actualitate

ANM: Cod galben în județul Timiș, până marți

Vreme rea în județul Timiș! Agenția Națională de Meteorologie a emis două coduri galbene, ce vizează pentru vestul țării, care vor valabile până marți. Conform meteorologilor, sunt așteptate ploi torențiale și intensificări puternice ale vântului.

Astfel, județele Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara și Arad intră sub incidența codului galben, începând cu astăzi, 12 octombrie, de la ora 21, până marți dimineața, la ora 9. Meteorologii au atras atenția ca sunt așteptate intensificări ale vântului cu viteze de 55-65 km/h.

În vestul și sud-vestul teritoriului va ploua, iar în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți, ploile vor avea și caracter torențial și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 25 l/mp și izolat 40 l/mp. În partea a doua a intervalului, vântul se va intensifica și în centrul țării, unde rafalele vor fi în general între 50 și 60 km/h”, se arată în comunicatul ANM.

Începând de marți dimineața va intra în vigoare al doilea cod galben, care vizează județele Caraș-Severin, Bihoi și Hunedoara. Conform meteorologilor, sunt așteptate ploi ale căror cantități de apă vor depăși 25-30 l/mp.

Lasă un comentariu