Actualitate

Animalele de la Gradina Zoologica din Timișoara vor fi mutate. Acestea vor părăsi orașul

După ce acum 4 luni Grădina Zoologică din Timisoara a fost închisă, animalele pot fi mutate in alte parcuri zoo sau in sanctuare dedicate. Consilierii locali au aprobat hotararea cu privire la „Relocarea/disponibilizarea/scoaterea animalelor din inventarul colectiei Gradinii Zoologice a Municipiului Timisoara” și astfel, oficial, se va putea face transferul catre alte administratii care vor sa primeasca speciile de la Timisoara.

Nu mai puțin de 46 de specii se regăseau la Zoo Timișoara, conform inventarului. Dintre acestea, doua specii de reptile au fost deja relocate catre Universitatea de Stiinte Agricole. Totodată, speciile mara, porc spinos, suricata si maimuțele macac japonez au fost relocate catre un alt partener al municipalitatii de la care erau in custodie.

Primaria spune ca a prmit solicitări scrise si de la alte gradini zoologice din tara si din strainatate, care sunt interesate de preluarea animalelor.

6 ursi ar urma sa ajunga la Adapostul de ursi din Veresegyhaz din Ungaria, la Craiova ar urma sa fie duse speciile emu, paun, rata carolina, gastele canadiene, cerbul lopatar si macacii coada de leu. Si la Ploiesti ar urma sa ajunga mai multe animale din Timisoara, respectiv gastele indiene, cerbul carpatin, cerbul lopatar, pisica salbatica, ratonii si coati, iar reprezentantii Gradinii Zoologice din Pitesti sunt interesati de relocarea pecarilor si macacilor comuni.

„În urma acestor acțiuni sunt în curs de a fi relocate un număr de 17 specii (46 de exemplare), dintr-un total de 46 de specii existente in acest moment in colectia Gradinii Zoologice Timisoara, pentru restul speciilor (26) suntem in curs de identificare a grădinilor zoologice partenere care pot asigura conditiile si cerintele necesare speciei.
Mentionam ca din totalul de 46 de specii (100%) existente in colectia zoo, 6 specii (13%) au fost relocate si 17 specii (37%) urmeaza a fi relocate conform tabelului de mai jos, adica din totalul speciilor de 100% pentru 50% dintre ele se cunoaste exact locatia in care au fost sau vor fi transferate.
De asemenea dintr-un numar total de 261 de capete existente (100%) se cunoaste locatia pentru 59 de capete (23%)”, se statuează în Hotararea Consiliului Local Timisoara.

Grădina zoologică a fost închisă de către primarul Dominic Fritz după ce un pui de cerb a murit. Îngrijitorii au spus la acel moment că animalul era bolnav de ceva vreme, și în niciun caz neingrijit. Cu toate acestea, primarul a decis să închidă grădina zoologică.

Lasă un comentariu