Administrație

Ana Munteanu, sancționată de Consiliul Local. Nu își va primi indemnizația două luni

Ana Munteanu, consiliera locală USR, devenită celebră după ce a „descins” cu jandarmii în restaurantul unui hotel din Timișoara, nu-și va primi indemnizația de consilier local pe o perioadă de două luni. Ca urmare a celor întâmplate, 21 de aleși au decis ca Ana Munteanu să fie sancționată și, astfel, consiliera rămâne fără 2.000 de lei. 

Sancțiunea vine ca urmare a propunerii făcute de consilierul Pro Romania Roxana Iliescu întrucât Ana Munteanu a făcut uz de legitimația de consilier local atunci când „a descins” la un restaurant din Timișoara împreună cu jandarmii. Aceasta s-a jusiticat atunci prin faptul că a dorit să arate că patronul, omul de afaceri Dan Dinu, care ceruse renegocierea chiriei pentru un alt spațiu închiriat de la primărie, nu respectă restricțiile în pandemie și carantină.

Fiind întrebată pe Facebook în ce calitate a mers aceasta cu jandarmii, Munteanu a replicat că a folosit legitimația de consilier local. S-a aflat, în cele din urmă, că cei care s-au dus să își facă rezervare au mers tocmai ca să arate că se încalcă legea. În plus, ea a mai explicat că nu a organizat toată acțiunea „de capul ei”.

Ana Munteanu a fost suspendată un an din partid, fără ca reprezentanții USR Timiș să facă publice și alte informații.

Propunerea de sancționare a consilierei USR a intrat pe ordinea de zi a ședinței de marți. Discuții au fost multe, iar un ales PSD și unul de la PNL au transmis că tânăra consilieră că ar trebui să fie sancționată de partid.

Mai mulți consilieri locali au atras atenția asupra faptului că fapta comisă de Ana Munteanu este una gravă și că sancțiunile ar trebui să fie conform legii.

Roxana Iliescu din partea Pro România a susținut că Ana Munteanu a încălcat mai multe articole din Codul Administrativ care prevăd obligațiile consilierilor locali, art. 220, 222, 223 – probitatea și discreția și, cel mai important, 224 – cinstea și corectitudinea”, a explicat Iliescu.

Au luat cuvântul și consilierii USR, care au anunțat că grupul lor va vota pentru sancționare, însă Dan Reșitnec (USR) a încercat să oprească discuția.

21 de consilieri au votat pentru sancționarea Anei Munteanu, unul s-a abținut, iar alții nu au votat. Consiliera USR a lipsit de la ședința de marți. Ea nu-și va primi indemnizația de ales local în următoarele două luni, în valoare de 2.000 de lei.

Lasă un comentariu