Administrație, Sport

Alin Nica vrea redeschiderea sălilor de sport. „ Rata de infectare a scăzut în județul Timiș. Sunt un adept al sportului și cred în creșterea naturală a imunității”

După ce reprezentanții sălilor de sport au protestat în urmă cu câteva zile, președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a trimis către Prefectura Timiș o adresă prin care cere redeschiderea sălilor din județ.

Cererea vine în contextul în care la nivelul județului Timiș a scăzut rata de infectare la 4, iar localitățile, exceptând Lugojul (care va ieși pe 5 decembrie la ora 00.00), au ieșit din carantină.

Liderul CJT solicită adunarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pentru analizarea măsurii. „Trebuie să mergem mai departe și, treptat, să revenim la normal”, mai spune Nica.

In ultimele zile, rata de infectare cu COVID-19 a scazut la nivelul judetului Timis, ca rezultat al impunerii unor restrictii care au fost, in acel moment, necesare. Le multumesc tuturor locuitorilor judetului nostru pentru ca au inteles sa respecte restrictiile si astfel am reusit sa mai câstigam o batalie impotriva acestui cumplit virus. Acum, insa, trebuie sa mergem mai departe si, treptat, sa revenim la normal. Una dintre primele masuri care ar trebui luate vizeaza redeschiderea centrelor de fitness si a salilor de sport, bineinteles, cu respectarea normelor de igiena si de distantare. Eu sunt un adept al sportului si cred in cresterea naturala a imunitatii prin practicarea de activitati fizice. Am discutat cu mai multi medici si specialisti in domeniu, iar acestia sustin ca practicarea sportului contribuie deopotriva la preventia bolii sau, in cazul celor care au facut forme usoare de COVID-19, la o recuperare mai rapida. De asemenea, imi doresc ca, pe viitor, alaturi de principalii operatori fitness din judet, sa initiem un parteneriat sub forma unor campanii comune pentru promovarea sportului”, a declarat Alin Nica.

Sălile de fitness au fost închise pe 23 octombrie 2020, în urma unei decizii a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, luate pe fondul creșterii numărului de infectări cu virusul SARS-CoV-2.

Un comentariu

  1. Pingback: OFICIAL - Se redeschid sălile de sport din județul Timiș – Jurnalul de Timiș

Lasă un comentariu