Administrație

Alin Nica dorește o pistă de biciclete neîntreruptă pe traseul Timișoara – Dumbrăvița – Giarmata

Liderul Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, dorește construirea unei piste de biciclete în cadrul proiectului ce prevede lărgirea drumului care va conecta Timișoara de autostrada A1 la patru a benzi.

Președintele CJT a efectuat o vizită de lucru pe unul dintre cele mai importante șantiere din județ, DJ 691, drum ce va fi modernizat și lărgit la patru benzi (Timișoara – Dumbrăvița – Giarmata – A1).

Domnia sa a efectuat astăzi o vizită pe unul dintre cele mai importante șantiere ale Consiliului Județean, lărgirea la patru benzi a DJ 691, Timișoara – Dumbrăvița – Giarmata – A1. Acesta a dorit să dea un impuls lucrărilor, care în ultima perioadă au trenat. Președintele CJ a verificat la fața locului stadiul lucrărilor, dificultățile cu care se confruntă constructorul, pentru a identifica cele mai bune măsuri de intervenție”, transmit reprezentanții Consiliului Județean.

Nica a cerut specialiștilor să identifice soluții pentru realizarea unei piste de biciclete la Dumbrăvița, astfel încât să fie creată o legătură neîntreruptă între Timișoara și Giarmata.

Alin Nica a abordat și problema lipsei din proiect a unei piste de biciclete pe raza comunei Dumbrăvița. Acesta a dat în lucru aparatului de specialitate găsirea unei soluții, insistând asupra creării unei legături fără întrerupere între Timișoara și Giarmata”, declară oficialii CJT.

Șoșeaua va fi modernizată pe o distanță de 10 km, fiind incluse și 12 stații de transport public. Valoarea proiectului este peste 80 de milioane de lei, finanțarea provenind din fonduri europene, Programul Operațional Regional, bugetul național dar și cel al Consililului Județean, contribuția instituției fiind de 2%.

Conform constructorului, sectorul Timișoara – Dumbrăvița – Centura va intra în lucru in ianuarie 2021.

Lasă un comentariu